Marej pao u finalu Dohe

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Đoković je odbranio trofej osvojen prošle sezone i onemogućio Škotu da uveća prednost na svetskoj rang listi.

Đoković - Marej 6:3, 5:7, 6:4

Endi Marej jeste prvi na svetu, ali Novak Đoković i dalje vlada Katarom. U finalu u Dohi, Srbin je slavio sa 6:3, 5:7, 6:4 i tako ponovo osvojio pehar sokola koji je simbol ovog nadmetanja.

Posle savršenog prvog seta koji je dobio sa 6:3, Srbin je sjajno počeo i u drugom. Iako je prvi Marej došao do brejk lopti, nije uspeo da ih realizuje. Novak svoju drugu na 3:3 jeste i poveo je sa 4:3.

Đoković je vodio sa 6:3, 5:4 kada je stao na liniju da servira, overi pobedu i preuzme prvi trofej u sezoni. Odlično je krenuo, 30:0 je imao. Ali onda je Škot nanizao tri poena i poveo sa 40:30. Prvu brejk loptu nije iskoristio. Novak se sabrao, pa je došao do prve meč lopte. Nije je iskoristio. Ni drugu. Ni treću. Marej je prihvatio poklon, svoju priliku iskoristio i ozjednačio na 5:5.

Tada je usledio pad u Novakovoj igri koji je Endi iskoristio i dobio taj deo igre sa 7:5.

Publika je bila na nogama. Moglo je da se čuje:

-Hajde, Nole, možeš ti to! Idemooo!

Đoković ih je gestikualcijom pozvao da budu još bučniji. Svi su mu davali vetar u leđa, a on je znao to da ceni.

Usledio je i treći set. U njemu je opet sigurnije delovao prvi teniser sveta. Prvi je Marej opet stigao i do brejk prilike (na 3:2 je propustio da povede sa 4:2). Nije je iskoristio.

Onda je Đoković pokazao da je najjači kada je najpotrebnije. Napravio je brejk, poveo sa 4:3 i u narednom ga potvrdio. Do kraja meča servirao je još jednom. Ovoga puta na 5:4. Nije ponovio greške iz drugog seta iako je gubio sa 0:30. Uspeo je da se izvuče iz neprijatne situacije. Za novu pobedu i novu tiitulu.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-12-2018
Luka Petrović kao gradonačelnik ispunio uglavnom sva obećanja, realizacija neispunjenih se nastavlja
WEB design