Gimnazijalci bolji od policajaca

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Učenici Gimnazije “Jovan Dučić“ savladali su ekipu Centra javne bezbjednosti Trebinje rezultatom 4:3 na danas odigranoj prijteljskoj fudbalskoj utakmici u našem gradu.

Utakmica se odigrala u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u okviru kampanje „Alkohol + volan = ubitačna kombinacija“.

Iako je trijumfovala ekipa gimnazije, akcenat nije na rezultatu, a zadovoljstvo nije krio ni Žarko Laketa, načelnik CJB Trebinje koji je i zaigrao danas.

„Drago mi je što su nas pobjedili ovi mladi momci i nadam se da će to tako i biti kroz kampanju koju smo u proteklom mjesecu vodili. Pobjediti alkohol i okrenuti mladost sportu. Ovim smo htjeli pokazati koliko je vođenje sportskog života važno u borbi protiv poroka“, istakao je Laketa.

On je dodao da je u mjesecu januaru koliko je trajala kampanja zabilježeno ukupno 27 saobraćajnih nezgoda , pet sa lakšim tjelesnim povredama, 22 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

„Samo jedno lice u starosnoj strukturi od 17 do 21 godine zadobilo je lakše povrede, a u starosnoj strukturi od 21 do 30 godina bilo ih je četvoro. Nije bilo poginulih lica kao ni onih koji su imali teške tjelesne povrede. Zato ovakve akcije ipak mislim da daju rezultat ako uporedimo podatke prethodnih godina“, zaključio je Laketa.

Predrag Trifković, učenik trećeg razreda trebinjske gimnazije kaže da je srećan što je igrao sa trebinjskim policajcima i da mu rezultat nije bitan.

„Igrali smo da bi apelovali na ljude da ne koriste alkohol prilikom vožnje i da čuvaju i sebe i nas. A sam događaj igranja ove utakmice je zabavan i sa radošću sam se odazvao ovoj akciji. I naredni svaki put ću naravno prihvatiti da igram“, istakao je Trifković.

Utakmica između mladih gimnazijalaca i malo iskusnijih policajaca pokazala je da ovu praksu i u budućnosti treba da nastave. I od nas apel: "Birajte sport, a ne alkohol“.

radiotrebinje.com

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design