Završena "Mini DFA liga" poznati prvaci za Hercegovinu (Rezultati + Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Jučašnjim utakmicama"mini DFA lige" završena su takmičenja za regiju Istočnu Hercegovinu. Poznati su i prvavi  u godištima 2005,2008 i 2009. Prvaci istočne Hercegovine za sezonu 2016/2017 i oni koji će predstavljati regiju na završnom turniru u Sarajevu 25. i 26.marta 2017godine  su:

FK LEOTAR 2 (2005g), FK LEOTAR 2006 i 2007 u svojim godistima, dok je za godište 2008 i 2009 šampion FK LEOSTARS 1.

Današnje polufinalne i finalne utakmice donijele su dosta uzbudljivosti, a vrijedi napomenuti da je sportska sala "Miloš Mrdić" bila poprište svojevrsnog spektakla sa velikim brojem gledalaca. Takođe, važno je napomenuti visok nivo sportske kulture gledališta/roditelja i svih učesnika lige,

Šampionima želimo da nas što bolje prezentuju u glavnom gradu BiH i eventualno obraduju titulom bar u jednom godištu. U utakmicama za treće mjesto u godistu 2005 FK LEOTAR 2 bio je bolji od FK LEOTAR 1 u je polufinalu sa 6:1, dok je u FK HERCEGOVAC NIK PROM bio bolji do FK HERCEGOVCA NOMI sa 2-0.

U utakmici za treće mjesto FK HERCEGOVAC NOMI je bio bolji od FK LEOTAR 1 i pobijedio rezultatom 3-1, dok je u finalu je vidjena prava poslastica gdje je FK LEOTAR 2 pobjedio FK HERCEGOVAC NIK PROM sa 2-0.

LEOTAR 2 je postigao 2 brza gola na startu i to iz prekida, tačnije iz auta gdje su golove postigli Medan i Kolak, a kasnije su utakmicu uspješno priveli kraju i tako obezbjedili plasman u Sarajevo.

U godištu 2008 u polufinalu ekipa Leostarsa 1 je prikazala dopadljiv fudbal slaveći sa visokih 5-1 protiv FK VIKTORIJA u polufinalu, dok je  u drugom polufinalu FK LEOTAR 1 je slavio protiv FK HERCEGOVAC WILLIAMS sa 2-1.

U utakmici za treće mjesto FK VIKTORIJA je slavila protiv FK HERCEGOVAC WILLIAMS sa 0-2, dok u finalnoj utakmici FK LEOTAR I FK LEOSTARS 1 nije bilo golova, a u izvodjenju penala više sreće je imala ekipa FK LEOSTARSA 1 te su sa ukupnih 4-2 ostvarili plasman u Sarajevo na završni turnir.

U godištu 2009 u polufinalu su se sastali FK LEOTAR 1 i FK HERCEGOVAC gdje je LEOTAR slavio sa ubedljivih 4-0, dok su se u drugom polufinalnom meču sastali su se FK LEOSTARS 1 i FK LEOTAR 2 gdje je LEOSTARS 1 takodje uvjerljivo slavio sa 5-0 i plasirao se u finale.

U utakmici za treće mjesto FK LEOTAR 2 slavio je protiv HERCEGOVCA sa 4-2. U finalu ista slika kao i u 2008 godistu. Ponovo rezultat nepopularan 0-0 i ponovo je četa nekada velikog talenta jugoslovenskog fudbala Igora Joksimovića imala vise sreće i ostvarila plasman u Sarajevo kroz penal rulet slaveći ukupno sa 3:1.

Organizatori i koordinatori koriste ovu priliku da se zahvale svim učesnicima kao i publici i lokalnim zajednicama Bileći i Trebinju koje su prepoznale ovaj projekat kao veoma bitan sa aspekta sporta.

Posebnu zahvalnost organizatori i učesnici duguju javnim ustanovama "TREBINJE SPORT" i "KUTURNOM SPORTSKOM CENTRU BILEĆA" i njihovim glavim operativcima gospodinu Milanu Jankoviću i gospodji Dariji Milidragović koji su se svojski potrudili i obezbjedili maksimalne infrastrukturne uslove i  koji  su u sklopu svojih strategija prepoznali ovaj projekat kao jedan od ključnih koji vodi ka zdravom načinu života.

Organizator se zahvaljuje i medijskim pokroviteljima portalima: Trebinje Live, Hercegovina promo, eTrebinje i Bileca sport, te ELTA televiziji.

Nama kao organizatorima ostaje da se zahvalimo na svemu i da izanaliziramo šta to može bolje, tako da u saradnji sa klubovima sve ovo dodatno podignemo i razvijemo što u konačnici i jeste cilj.

Za prvu godinu DFA kao organizacija je i više nego zadovoljna.

U prilogu su tabele najboljih strijelaca u svim godištima kao i slike sa završnog turnira.

Foto galerija:

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design