Održan 7. Memorijal "Miloš Mrdić" (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Džudo klub „Leotar“ juče je bio domaćin 14. Kupa Trebinja i 7. Memorijala „Miloš Mrdić“, na kome su džudo vještine pokazali oko 500 takmičara iz pedesetak klubova BiH i okruženja.

Nakon svečanog postrojavanja ekipa, kup je u ime pokrovitelja Grada Trebinja otvorio predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, podsjetivši da džudo u Trebinju ima duboke korijene, te da je trebinjski Džudo klub „Leotar“ afirmisan kao odličan organizator takmičenja svih nivoa.
„Uvjeren sam da će i ova manifestacija proći na najbolji način – kao promocija viteštva, prijateljstva, zdravog načina života i svih ostalih pozitivnih obilježja koje sport sa sobom nosi“, rekao je Banjak dodajući da je Kup Trebinja „ujedno i dostojno podsjećanje na Miloša Mrdića, persektivnog džudistu i uzornog učenika trebinjske gimnezija, čija prerana i tragična smrt još uvijek stvara nevjericu kod svih koji su ga poznavali“.
Banjku je uručena i plaketa Džudo kluba „Leotar“ namijenjena Gradu Trebinju – za pomoć u organizovanju kupa i razvoju džudoa.
Zbog loših vremenskih prilika, te državnih prvenstava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, dio klubova bio je prinuđen da otkaže učešće na ovogodišnjem Kupu Trebinja, kaže Miodrag Mrdić, potpredsjednik Džudo saveza BiH.
Dodaje da je, uprkos tome, broj od 500 učesnika iz blizu 50 klubova BiH i zemalja okruženja adekvatna potvrda koliko Trebinje i Džudo klub „Leotar“ znače za ovaj sport u regionu.

U konkurenciji poletaraca najviše uspjeha imali su poletarci Hercegovca iz Mostara, kod mlađih pionira sarajevska Bosna je bila najbolja a kod starijih pionira Berkovići. U konkurenciji kadeta Borsa iz Mostara osvojila je prvo mjesto dok je kod juniora najbolja bila mostarska Neretva.Džudisti „Leotara“ osvojili su ukupno 26 medalja, pet zlatnih, sedam srebrenih i 14 bronzanih a najuspješniji trebinjski takmičar bio je Blagota Mrdić koji je osovjio zlatne medalje u kadetskom i juniorskom uzrastu. Najsjanija odličja osvojili su još Vidak Maljević mlađi pioniri, kadeti Igor Đurica i Božidar Vučurević. Međunarodni džudo kup za mlađe uzrasne kategorije posvećen je mladom trebinjskom džudisti, kadetskom, juniorskom i seniorskom prvaku BiH, koji je tragično nastradao 17. jula 2009. godine.

Ratomir Mijanović/eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design