Džudisti Leotara nastavljaju pripreme za naredna takmičenja

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Džudisti  DžK „Leotar“ nastavljaju sa napornim treninzima pred zvanična prvenstva Republike Srpske i BiH, koja ih čekaju u narednom periodu. Posle uspjeha na seniorskom prvenstvu BiH, gdje su u muškoj konkurenciji bili drugi odmah iza sarajevske Bosne – Nikola Boljanović prvo mjesto u kategoriji do 73 kg i Uroš Ninić drugo mjesto u kategoriji do 60 kg, mlađi uzrasti spremaju se za svoja zvanična prvenstva.

Četiri kadeta: Božidar Vučurević, Igor Đurica, Srđan Spaić i Blagota Mrdić ovaj vikend učestvovaće na Evropskom kupu u Zagrebu, jednom od najjačih kadetskih takmičenja u Svijetu, gdje se očekuje oko 800 takmičara, a poslije toga ostaju i na zajedničkim pripremama svih učesnika Evropskog kupa. Već 19. marta čeka ih na Palama prvenstvo R. Srpske. Iza toga  dolaze takmičenja juniora i pionira, a u junu i julu ih očekuje Balkansko prvenstvo.

Plan džudista je da nastave sjajne rezultate iz 2016. godine u kojoj su osvojili 184 medalje, a od toga 38 zlatnih, 55 srebrenih i 90 bronzanih. Treba napomenuti da je ova sjajna ekipa protekle godine osvojila 40 medalj na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske, BiH i Balkana.
DŽK „Leotar“ je jedina ekipa u R. Srpskoj koja ima dvije Balkanskr medalje, naime Mitar Mrdić je osvajač zlatne medalje na Prvenstvu Balkana za seniore u kategoriji do 81 kg, a Nikola Miškivić bronzane za juniore u kategoriji do 81 kg. Prošlu godinu pamtiće i po odličnoj organizaciji „Kupa Trebinja“ odnosno „Memorijala Miloš Mrdić“ kao i organizaciji najmasovnijeg Kampa u regionu u saradnji sa Ministarstvom porodice omlad. i sporta. Na Kupu Trebinja učestvovalo je 625 takmičara iz 53 Kluba, a na Kampu se kroz sedam dana   okupilo oko 300  učesnika svih starosnih uzrasta. Na ovom Kampu je odrzan i seminar za sudije i trenere.

Džudo klub „Leotar“ ima i najbolji stručni štab u R. Srpskoj sastavljen od iskusnih majstora džudoa i bivših šampiona: Miljan Mrdić, Marko Dučić, Aranđel  Petrović, Marko Rikalo i Stefan Milić . Oni svoje znanje prenose na 150 članova na čijem čelu su šampioni Mitar Mrdić desetostruki prvak Balkana i Evropski univerzitetski prvak, zatim Nikola Boljanović, Nikola Mišković prvaci BiH, Ninić Uroš, Vuk Vidačić, Ivana Rikalo i dr...

U Klubu su aktivna trojica sudija: Aranđelo Petrović republički sudija,Marko Dučić savezni i Miodrag Mrdić internacionalni sudija.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design