Aleksandri Samardžić bronza na turniru u Bakuu

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Džudistkinja sa Berkovića Aleksandra Samaržić osvojila je treće mjesto na jednom od najvećih i najjačih svjetskih takmičenja u džudo sportu na godišnjem nivou pod nazivom Hajdar Aliev Gren Slem Baku 2017.

Ova titula Aleksandri je donijela novih 500 bodova i 23. mjesto na svjetskoj rang listi. Na ovom takmičenju Samardžić je bila jedna od najmlađih učesnica i to joj je druga medalja sa takmičenja tog nivoa. Ona je u borbi za treće mjesto bila uspješnija od predstavnice Azerbejdžana Mirzazada Valida koju je porazila s maksimalnim rezultatom od 10:0.

Ona je na ovom takmičenju nastupila u sklopu bosanskohercegovačkog top tima, koji su činili još i Larisa Cerić, Harun Sadiković i Toni Miletić.

Nastupajući na Vorld džudo tur (World Judo Tour) u tekućoj godini džudo tim BiH bilježi sjajne nastupe. U Parizu je Harun Sadiković, takođe na Grand Slamu osvojio 5. mjesto, Larisa Cerić u Dizeldorfu je osvojila 3. mjesto, da bi nizu sjajnih nastupa nastavila Aleksandra Samardžić na ovogodišnjem Gren slemu u Bakuu.

Nezavisne

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-01-2018
Deset godina mješovitog hora „Tribunia“: LJUBAV, POŠTOVANJE I POŽRTVOVANJE
20-01-2018
Razgovor: "Zlatne strune" (Video)
Vasa reklama dole sredina