Dvije pobjede trebinjskih košarkaša u Sarajevu (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Ove godine pioniri i juniori košarkaški kluba OKK “Leotar”, te kadeti KK "Swisslion Leotar" plasirali su se u Ligu za prvaka BiH pod nazivom "Liga mladih BiH" koju organizuje Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Juče je u odigrano prvo kolo, a trebinjski mladi košarkaši na gostovanju u Sarajevu (Dvorana "Mirza Delibašić") ostvarili su dvije pobjede i jedan poraz. Pobjedu su ostvarili kadeti KK "Swisslion Leotar" protiv ekipe KK "Gen" iz Sarajeva, rezultatom 75:69. Najefikasniji u trebinjskoj ekipi bili su: Gobović 20p (6 skokova), Gurović 15p (8 skokova)  i Prstojević 11p (13 skokova).

Pobjedu su ostvarili i pioniri OKK "Leotar" protiv favorizovane ekipe KK "Koš" iz Sarajeva. Krajnji rezultat bio je 78:73 za najmlađe trebinjske košarkaše. U ekipi OKK "Leotara" posebno su se istakli Bojanić 30p (26 skokova) i Aleksić 26p (19 skokova) , te Milinković sa 8p (6 skokova).

Oslabljeni juniori OKK "Leotara" nažalost poraženi su u meču protiv ekipe KK "Koš" visokim rezultatom 101:48. Bolji od ostalih u ekipi OKK "Leotara" bili su: Kraljević, Ratković, Sarić i Ćeranić.

eTrebinje

Foto: Košarkaški klub "Koš" (Facebook)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design