Trebinjski mladi fudbaleri uspješni u završnici "DFA mini lige" (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Na juče odigranom završnom turniru prve "DFA mini lige" u Sarajevu odigrane su utakmice za prvake Mini DFA lige na nivou BiH.

Utakmice su igrane po ligaškom sistemu. Ekipa "Leotara" je u selekciji 2005. osvojila visoko drugo mjesto sa samo jednim porazom, od ekipe Blagaja, koji je ujedno postao prvak za 2005. godište. Trećeplasirana je ekipa "Sarajeva". Za godišta 2006 i 2007 "Leotar" je osvojio treće mjesto, kao i  ekipa "Leostarsa" za 2008. godište, dok je bez medalja i pehara ostala samo ekipa Leostars 2009.

Prvak je uz Blagaj za 2005. godište, i "Sarajevo za 2006. godište, dok je druga je ekipa "Romari" iz Viteza. U 2007. godištu prva je ekipa "Zrinjskog", a drugoplasirana je ekipa "Academice" iz Sarajeva, u 2008. godištu  "BSK" iz Banjaluke je prvak, dok je drugoplasirana ekipa "Sarajeva". Za 2009. godištu prvi je "Sporting iz Sarajeva", drugi je "Zrinjski",a treći "Travnik". Organizator je obezbijedio i pehare za najbolje strijelce i golmane za sve selekcije. Prvaci su dobili i poklon vaučer za komplet dresove od strane sponzora  firme "Juventa".

Može se reći da su ekipe sa regije istočna Hercegovina veoma dobro predstavile tu regiju. Posebno valja istaći organizaciju finalnog turnira, gdje je kako su učesnici i koordinator za regiju istočne Hercegovine rekao, organizovano predivno druženje, upoznavanje i prigodan program.Istaknuto je još da je gostoprimstvo u Sarajevo bilo na zavidnom nivou, te da je ovo divno iskustvo kako za djecu tako i za sve one koji su direktno ili indirektno učestvovali u projektu.

 

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design