Novak počeo da jede meso!

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Ovu  informaciju otkrio je bivši Dejvis kup selektor Srbije Bogdan Obradović!

On je u intervjuu španskom Asu rekao da je Nole promijenio ishranu i daće se u narednom periodu znati kakav će to efekat izazvati kod nedavno najboljeg tenisera svijeta.

– Novak jede meso, što je dobro, vidjećemo sada kako će da reaguje -izjavio je Obradović, a potom se osvrnuo na period u kome je Srbin promijenio mnogo toga u svojoj rutini:

– Prošle godine nedjeljama nije igrao, to nije dobro. Smanjio je treninge. Onda je počeo sa čudnim načinom ishrane, više je meditirao nego udarao lopticu. Prekinuo je sa rutinom, a u tenisu, promjena reketa može da vam promijeni igru. Onda zamislite kako je kad promijenite kompletan pristup.

Što se tiče dijete koju je Đoković počeo da primjenjuje, a koja je praktično bila veganska bez ikakvog mesa, Obradović tvrdi da je veoma loša.

– Ispraznio je svoje tjelesne zalihe. Ja sam prvi imao problem sa Pepeom Imazom oko toga. Svi ti mentalni treneri te tjeraju da razmišljaš šta je najvažnije. A to je katastrofa. Jedan Majkl Felps uživa da jede bakine specijalitete, a poslije obori svjetski rekord. Novak je sjajan momak, ali je ponesen čudnim teorijama.

Bogdan je Pepea Imaza, Španca koji je Đokovićev mentalni guru, odavno upoznao.

– U Segoviji sam trenirao neke mlade igrače koje je napustio. Tada je rekao da će mu mentalni treninzi doneti više novca. Dobro je pripremiti um, ali neophodno je na treningu milion puta da udarite lopticu. Nemam ništa protiv Pepeovog rada, ali u ključnom periodu promijeniti Novaku ishranu i smanjiti mu treninge je loše.

Ja sam izazvao svađu sa Đokovićem

Na pitanje u kakvim je sada odnosima sa Novakom, Obradović je odgovorio da ga je isto pitao i Toni Nadal, Rafin ujak:

– Novak je u konfliktu sa samim sobom, ne sa mnom. Jednom sam Noletu rekao: Možeš da budeš ljut, ali znaj da neće biti turnira, i svlačionica gdje možeš da se zatvoriš i kažeš kako ne želiš da me vidiš. On zna da ja mu iz sveg srca želim najbolje. Mnogo ga volim i uvijek ću mu reći šta mislim. Ja sam izazvao konflikt sa njim jer želim da ga probudim.

(Alo)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design