Pioniri OKK "Leotar" nižu pobjede, pala i "Sloboda"

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Pionirska selekcija OKK "Leotara", u 6. kolu Lige Mladih, pobijedila je u Tuzli favorizovanu ekipu KK "Slobode" rezultatom 86:67. Ekipa "Slobode"  bila je bolja jedino u drugoj četvrtini, dok su mladi trebinjski košarkaši cijelim tokom utakmice bili bolji rival i kontrolisali tok i rezultat utakmice.

Ekipa OKK "Leotara" nastupila je u sastavu: Ćuzulan, Delić, Ćeranić, Bogdanović, Kralj, Milinković, M.Ratković, M.Ratković, Mišeljić, Bojanić, Marković i Aleksić. Treneri: Kovačević i Bodiroga.

Najefikasniji u timu OKK "Leotara" bili su Vuk Bojanić (36p, 9sk), Uroš Aleksić (17p, 13sk), Miloš Milinković (14p, 2sk) i Marko Marković (13p, 14sk) dok su u ekipi "Slobode" bolji od ostalih bili Salkić (21p) i Ganibegović (18p).

Interesantno je napomenuti da je ekipa OKK "Leotara" utakmicu započela bez najboljeg igrača Uroša Aleksića koji je kako bi pomogao svojim drugovima iz kluba na gostovanje u Tuzlu došao iz Beograda, a priključio se timu polovinom druge četvrtine.

Pionirska ekipa u prošlom kolu pobijedila je ekipu sarajevskih "Sparsa" koja je u zajedničku ligu ušla kao prvak FBiH. Ovim pobjedama pioniri OKK "Leotara" stekli su realne šanse da se plasiraju na završni turnir, među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

Juniori OKK "Leotara", te kadeti KK "Swisslion Leotar" nisu bili uspješni kao pionirska ekipa. Oslabljeni juniori su poraženi od ekipe KK "Sloboda" rezultatom 89:55. U trebinjskoj ekipi istakli su se Kraljević (28p, 5sk) i Glogovac (15p, 17sk),

I Kadeti KK "Swisslion Leotar" takođe su izgubili od svojih vršnjaka KK "Sloboda" rezultatom 87:67, a bolji od ostalih bili su Fržović (18p, 13sk) i Prstojević (17p, 11sk)

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato