Trebinjski košarkaši učestvovali na Uskršnjem turniru u Dubrovniku (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Sport

U organizaciji Košarkaškog kluba Dubrovnik u ovom gradu je juče i danas održan tradicionalni, sada već 20.ti po redu, Uskršnji košarkaški turnir za mlađe kategorije na kome su značajan uspjeh ostvarile omladinske selekcije Košarkaškog kluba Leotar Svislajon.

 

Svoje znanje i umjeće pokazali su mladi košarkaši godište 2005. , 2006. I 2007. Kao i u uzrastu mlađih kadeta.  U najmlađem uzrastu mladi košarkaši Leotara Svislajon ostvarili su dvije pobjede, protiv Dubrovnika 21-15 i ekipe „Vučići“ iz Zagreba sa 23 – 18 i osvojili prvo mjesto. U uzrastu 2005. Godište, ekipa  osvojila je drugo mjesto iza ekipe Splita. Dječaci iz Leotara Svislajon poraženi su od pobjedničke ekipe a 33-30, a ostvarili su dvije pobjede, 34-28 protiv „Vučića“ i 31-21 u meču sa ekipom Dubrovnika.

Kod mlađih kadeta, Leotar SL je poražen od Dubrovnika 54-34 a pobijedio je Vučiće i Dubrovnik 2.

„Ovakvi turniri su, uz naravno dobar i kvalitetan rad kome težimo, neophodni za sazrijevanje i usavršavanje mladih košarkaša. Dimenzija više je što su se djeca i lijepo družila a vršnjacima iz Hrvatske. I najveće zadovoljstvo je što  smo osvojili jedno prvo i dva druga mjesta. U narednom periodu nastojaćemo da našim najmlađim košarkašima organizujemo nove utakmice i nova druženja i vjerujem da je pred njima lijepa budućnost“, kaže Dražen Šegrt rukovodilac Omladinske škole KK Leotar Svislajon.

Ratomir Mijanović/eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato