Uroš Mučibabić iz Gacka najbolji na Prvenstvu BiH

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Član Kik-boks kluba "Tigar" iz Gacka Uroš Mučibabić /17/ najbolji je borac Prvenstva BiH u ovom sportu koji je danas u fočanskoj Gradskoj dvorani okupilo 111 takmičara iz 25 klubova.

Mučibabić je u juniorskoj konkurenciji osvojio dvije zlatne medalje u disciplini ful-kontakt, u kategorijama do 75 i do 81 kilogram.

"Sa ovim takmičenjem sam objedinio sve titule i postao sam apsolutni šampion BiH u svim disciplinama. Pred nama je Svjetski kup u Budimpešti i očekujem da ću se vratiti sa zlatnom medaljom, a zatim ću se u Novom Sadu oprobati i u klasičnom boksu, dok u septembru nastupam u Makedoniji na Evropskom prvenstvu", rekao je Mučibabić.

U ženskoj konkurenciji, najbolja je bila seniorka Dragana Vitković iz Kik-boks kluba "Kule" iz Trnova, koja je osvojila zlato u disciplini ful kontakt, do 56 kilograma.

"U finalu sam savladala djevojku iz Tuzle sa kojom sam do sada imala skor 1:1. Dokazala sam da sam apsolutni vladar svoje kategorije", rekla je Vitkovićeva, koja se već devet godina bavi ovim sportom.

Najbolji klub u nešto lakšoj disciplini point fajt, u okviru koje su se mečevi odvijali na tatamiju, je Klub borilačkih sportova "Tigar" iz Cazina, dok je u borbama u ringu, u disciplini ful kontakt, u ukupnom plasmanu trijumfovao tuzlanski "Flek Tom ket".

"Osvojili smo tri zlata u ringu. Organizacija je bila odlična, kao i uvijek u Foči, prezadovoljni smo", kaže trener "Flek Tom ket" Mensud Selimović.

Turnir u Foči je bio posljednji od tri takmmičenja u godini iz kojih se sastoji šampionat BiH, a uspješan domaćin treću godinu zaredom bio je klub "Igma".

"Imali smo dobru posjećenost, nije bilo povreda niti zamjerki, svi su zadovoljni. Držimo najbolji standard u BiH kada je u pitanju organizacija ovakvih turnira", rekao je predsjednik "Igma" Igor Marković.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-06-2018
Crni Srbi iz Čikaga snimili pjesmu za Orlove: To je ta ekipa, nema više briga (Video)
19-06-2018
Ponos trebinjske košarke - Tri igrača OKK "Leotara" pozvani na pripreme reprezentacije Srbije
WEB design