Bravo dječaci: Pioniri OKK "Leotar" idu na Final Four!

Objavljeno: . u kategoriji Sport

U okviru 17. kola Lige Mladih BiH, pioniri OKK "Leotara" ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv ekipe Konjica. Utakmicom protiv Konjica najmlađi trebinjski košarkaši ovjerili su učešće na finalnom turniru (4 ekipe) na kome će se boriti za prvaka Bosne i Hercegovine. Turnir će se održati krajem iduće sedmice u Sarajevu, a na njemu će nastupiti, kroz ligaški sistem takmičenja, četiri najbolje plasirane ekipe: KK "Čelinac" (Čelinac), KK "Spars" (Sarajevo), KK "Budućnost" (Bijeljina) i OKK "Leotar" (Trebinje)

Na današnjoj utakmici protiv KK "Konjic" koju su trebinjski košarkaši dobili rezultatom 101: 73, priliku da igraju imali su svi igrači trebinjskog kluba, a bolji od ostalih bili su: Bojanić (23p, 7sk, 5as), Marković (22p, 21sk, 2as), Aleksić (19p, 3sk, 5as), i Milinković (19p, 5sk, 6as). U redovima KK "Konjic" najbolji su bili Gačić 23p i Zlomušica 18p.

U naredna dva kola pioniri OKK "Leotara" sastaju se sa ekipama KK "Budućnost" u Trebinju, i ekipom KK "Lions" u Tuzli. Nakon ovih utakmica biće poznato sa koje će pozicije ekipa ući na finalni turnir.

Danas su utakmice 17. kola odigrali i kadeti KK "SL Leotar" i juniori OKK "Leotar".

Kadeti KK "SL Leotar" su pobijedili ekipu KK "Konjic" rezultatom 65:27. U redovima domaćina istakli su se: Prstojević (13p, 4 sk) i Runjevac (11p,5sk), i Tadić (10p, 9sk) dok je Gobović imao 6 poena i 9 skokova. U redovima gostiju najbolji je bio Cokoja.

Juniori OKK "Leotar" pobijedili su ekipu KK "Turbina" iz Jablanice rezultatom 83:73. Najbolji pojedinci u dresu Leotara bili su: Kraljević (29p,4sk, 5as), Ratković (16p,4sk, 3as), te Glogovac sa 12 poena, 3 asistencije i čak 24 skoka, dok je kod gostujućeg tima najviše pokazao Zukić.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design