Helena Lakić vicešampion BiH

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Klub Vodenih Sportova „Leotar“ u periodu od 07.07. 2017 – 09.07. 2017 učestvovao je na Ljetnjem prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju. Pojedinačno apsolutno Ljetno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju, bazen dužine 50m,  je održano na Gradskom Olimpiskom bazenu u Banja Luci. Na prvenstvu u Banja Luci učestvovalo je  314 plivača iz 20 klubova iz svih krajeva BiH.

KVS „Leotar“ na državnom prvenstvu predstavljali su , Uroš Kundačina (2000) , Jovan Vukoje (2005) , Helena Lakić (2005) i Teodora Kraljević (2005).

Prvenstvo je održano u tri dana u šest dijelova. Svakog  takmičarskog  dana u prijepodnevnom dijelu takmičenja  plivale su se kvalifikacione trke a u poslijepodnevnom dijelu finalne trke državnog prvenstva BiH.

Plivači KVS „Leotara“ na državnom prvenstvu  ostvarili su odlične rezultate.

Helena Lakić (2005) postala je vicešampion Bosne i Hercegovine u disciplini 50m leđno sa rezultatom 36,98. Osim Helenine vicešampionske titule  plivači KVS Leotar  plasirali su se u četri A – (seniorska) finala i šest  C – (kadetska) finala Bosne i Hercegovine u plivanju.

Pored odličnog rezultata i osvojene srebrene medalje na 50m leđno u kadetskoj kategoriji , Helena Lakić  (2005) je plivala još u četri  kadetska  finala BiH. Heleni je za „dlaku“ izmakla medalja na 100m i 200m leđno gde je u finalnim trkama zauzela četvrto mjesto , dok je na 50m slobodno Helena  u finalu zauzela šesto mjesto , a u finalu discipline 50m prsno zauzela sedmo mjesto.  Sa ostvarenim rezultatima na ovogodišnjem ljetnjem prvenstvu BiH , Helena je u potpunosti opravdala titulu drugog sportiste grada Trebinja za 2016 godinu

Uroš Kundačina (2000) plivao je u četri seniorska finala. U disciplini 200m mješovito u finalu je zauzeo četvrto mjesto u BiH , na 100m prsno Uroš je  u finalu  zauzeo peto mjesto u BiH , a finalnoj trci na  200 m slobodno  je zauzeo peto mjesto, dok je u finalu  na 50m prsno izborio deveto mjesto u BiH.

Teodora Kraljević (2005)  i na državnom prvenstvu u Banja Luci potvrdila je svoj neosporan talenat plasiravši se u disciplini 400m mješovito u C finale  zauzevši peto mjesto u BiH.

 - Naši plivači su u potpunosti opravdali učešće na Ljetnjem državnom prvenstvu BiH, prije svega sa ostvarenim ličnim rekordima u svojim disciplinama a onda i sa respektabilnim brojem finala a kao šlag na tortu došla je Helenina vicešampionska titula  na 50m leđno. Sa ovim  prvenstvom, u ljetnom dijelu sezone,  su završena takmičenja na državnom i republičkom nivo, a nas u  nastavku sezone očekuju marljivi treninzi  na bazenu „Banje“ i nadamo se odlazak na još jedno međunarodno takmičenje pred kraj Juna mjeseca. – ističe trener , KVS „Leotar“, Veljko Piljević

eTrebinje

 

 

                                                                              

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

21-07-2018
U Hrvatskoj prava borba za sobaricama, kuvarima, konobarima: 2.500 KM za čišćenje apartmana
WEB design