Kokoškov za Blicsport: I da je Srbija postala šampion, pobedio bi moj tim

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Igor Kokoškov uz još dvojicu slovenačkih Srba, Gorana Dragića i Luku Dončiča, istinski je heroj "zmajčeki". Mirni Beogrđanin, strpljivo je odgovarao na pitanja stranih, slovenačkih, kao i srpskih novinara, ne samo posle velike pobede i osvajanja EP, već tokom čitavog Evrobasketa.

- Zahvalio bih se ljudima iz slovenačke federacije što su imali poverenja u mene. Za mene je čast da budem deo te organizacije. Imam u životu mentore, poput Željka Obradovića, koje pitam za mišljenje kada nisam siguran. Nisam imao dilemu da li treba da preuzmem reprezentaciju Slovenije - istakao je Kokoškov pošto je postao evropski šampion i to bez poraza.

Ako je nekome bilo teško što je u finalu imao "orlove" naspram sebe, onda je to sigurno Kokoškov.

- Beograđanin sam, Srbin. Tu sam odrastao. Sebe smatram srpskim, evropskim trenerom, iako trenutno radim u NBA. Pokušavam da isključim emocije, da kao trener radim na terenu. Politikom se ne bavim. I da je Srbija dobila, dobio bi moj tim. Veliko poštovanje za Sašu Đorđevića i našu košarku. Za jednu malu Sloveniju je ovo veliki uspeh - naglasio je Kokoškov.

Naš selektor je imao primedbe na suđenje...

- Nismo razmišljali o suđenju. Razmišljali smo kako da popunimo rupe, jer je curilo sa svih strana. Igrali smo bez Luke Dončića. Kritike na suđenje neće umanjiti naše veselje. Sale je instituacija, ozbiljan trener, ima pravo na svoje mišljenje. Mi sada slavimo - završio je Kokoškov.

Nesterović: Hvala Maljkoviću na Kokoškovu

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije Radoslav Raša Nesterović i bivši reprezentativac u trenucima slavlja setio se jednog čoveka.

- Hvala i Boži Maljkoviću koji je preporučio Kokoškova za selektora - rekao je Nesterović i tako otkrio kako je došlo do šampionske saradnje.

BLIC

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

21-09-2018
Najava: "Filmski kampus Trebinje" (Video)
WEB design