Uroš Kundačina dvostruki vicešampion

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Proteklog vikenda od 09.-11. 03. 2018 na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Takmičenje je održano u 50m bazenu a u toku sva tri dana prvenstva u prijepodnevnom dijelu takmičenja održavale su se kvalifikacione trke dok su se u poslijepodnevnom dijelu takmičenja od 17.00 časova plivale finalne trke.

Na prvenstvu u Sarajevu učestvovalo je 370 plivača iz 24 kluba sa prostora čitave BiH, kao i dva plivača ispred plivačkog saveza BiH. Klub Vodenih Sportova  „Leotar“ na „Otoci“ je predstavljalo pet plivača , Helena Lakić (2005) , Jovan Vukoje (2005), Vuk Danojlić (2003) , Stefan Grubač (2003) i Uroš Kundačina(2000).

Plivajući u najačoj konkurenciji u BiH plivači KVS „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate. Od članova KVS „Leotar“ na ovogodišnjem zimskom prvenstvu BiH najuspješniji je bio Uroš Kundačina koji je postao vicešampion BiH u juniorskoj kategoriji u disciplinama 100m i 200m prsno. Uroš ne samo što je postao vicešampion BiH nego na osnovu rezultata iz Sarajeva očekuje poziv za Junoiorsku reprezentaciju BiH za predstojeći četveromeč (takmičenje reprezentacija Srbije , Hrvatske , Slovenije i Bosne i Hercegovine) koji se održava 17 i 18 marta u Beogradu. Pored Uroša odličan nastup na državnom prvenstvu ostvarila je Helena Lakić koja je u svih šest disciplina , koje je plivala, izborila nastup u finalnim trkama. Vuk , Stefan i Jovan u gotovo svim svojim nastupima ostvarili su svoja najbolja vremena na 50m bazenu što predstavlja nijhov napredak u rezultatima i trenažnom procesu.

-  Kao trener ovih maldih plivača mogu biti ponosan na njihove rezultate u Sarajevu. Uroš je sa osvojenim vicešampionskim titulama u najužem izboru kandidata za Juniorsku reprezentaciju BiH, Helena iako je u ulaznom kadetskom godištu u svim svojim disciplinama ušla je u finale , stvarno veliki uspjeh , a  Vuk , Stefan i Jovan iako nisu „doplivali“ do finala dali su svoj maksimum i ne mogu ništa drugo nego da čestitam svim našim plivačima na rezultatima u Sarajevu. – ističe Veljko Piljević , trener KVS „Leotar“.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

09-12-2018
Priče s' kamena: Legenda o Nemanjićima (Video)
09-12-2018
U toku završni razgovori oko podjele ministarskih mjesta, SNSD-u se SMIJEŠI NAJVIŠE RESORA
WEB design