Mladi košarkaši iz RS učestvovali na regionalnom turniru u Kragujevcu

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Dječaci iz Srpske rođeni 2005.godine, boravili su na turniru regiona u Kragujevcu, koji svake godine organizuje Košarkaški savez Srbije. Prethodno, selekcija Republike Srpske je boravila u Višegradu gdje je odradila dva pripremna treninga za turnir. Selekcija Srpske je u prvom meču savladana od selekcije Vojvodine 50-58, drugi dan turnira RS savladala je Južnu Srbiju rezultatom 51-25, a nakon toga su izgubili od Zapadne Srbije rezultatom 42-49.

Treći dan tunira, selekcija Srpske je odigrala meč sa selekcijom Beograda, u borbi za 2. mjesto u grupi i prolaz u završnicu turnira, RS izgubila je rezultatom 37-29.

Selektor reprezentacije Republike Srpske, Mirko Kovačević, zadovoljan je pokazanom željom za igrom i takmičenjem na ovom turniru.

- Ostaje žal od poslednje utakmice sa Beogradom, gdje smo bili u egalu ¾ i onda se desio pad u toj poslednjoj četvrtini koji nas je i koštao poraza . Naravno da rezultat u ovom uzrastu ne treba da je u prvom planu, već razvijanje individualne tehnika i taktike kod svakog dijeteta, na čemu treba da se posveti pažnja na treninzima u matičnim klubovima. Ovo je faktički, bilo prvo okupljanje selekcije, a u narednom periodu očekuje nas još mnogo aktivnosti, kako kontrolnih treninga po regionima, tako i utakmica, kao i kamp RS koji organizuje savez RS - dodao je Kovačević.

U selekciji Srpske, pored selektora Mirka Kovačevića, svoje mjesto među 14 izabranih, zauzeli su i članovi Omladinskog Košarkaškog kluba Leotara iz Trebinja, a to su Filip Ćeranić i Damjan Begenišić.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-10-2018
Grad Trebinje: 100 HILJADA KM za adaptacije kuća i stanova RODITELJA POGINULIH BORACA
23-10-2018
Privreda Srpske u usponu, velikani spremni da ulažu u oblast energetike
23-10-2018
Građani Trebinja - Predsjednik Srbije zaslužio status počasnog građanina (Video)
23-10-2018
SŠC "Golub Kureš": Prenosni računari za učenike bez izostanaka (Video)
22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design