Bravo dječaci: Mladi košarkaši OKK "Leotara" na finalnom turniru prvenstva BiH!

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Danas je u Prozoru odigran polufinalni turnir na kome su učestvovale ekipe šampiona Republike Srpske, ekipe OKK "Leotar", drugoplasirane ekipe lige Herceg Bosne, ekipe HKK "Rama" Prozor i trećeplasirane ekipe lige Federacije BiH, ekipe KK "Kakanj" Kakanj.

Nakon dvije pobjede iz dva meča najbolji su bili Trebinjci. U prvom meču koji je odigran u 14:00 mladi trebinjski košarkaši pobijedili su ekipu KK "Kakanj" rezultatom 83:47. Nakon odmora od samo sat vremena košarkaši OKK "Leotara" izašli su na parket gdje su snage odmjerili sa domaćinom HKK "Rama". U odlučujučoj utakmici za plasman u finale državnog prvenstva BiH Trebinjci su savladali ekipu iz Prozora rezultatom 84:75.

Osvajanjem turnira šampion Republike Srpske, OKK "Leotar" potvrdio je svoj kvalitet i obezbijedio medalju na završnom turniru na kome će se sastati tri najbolje ekipe Bosne i Hercegovine.

Interesantno je napomenuti da su na druga dva kvalifikaciona turnira pobijedile ekipe iz Republike Srpske, KK "Budućnost"  Bijeljina (savladali favorizovani KK "Spars" iz Sarajevo)  i KK "Hunters" Prijedor, pa će finalni turnir prvenstva BiH biti identičan finalnom turniru lige RS koji je odigran u Trebinju, a na kome su pored navedene tri ekipe učestovavali još košarkaši KK "Igokea".

Ovo je i potvrda mišljenja mnogih košarkaških stručnjaka i menadžera iz regiona koji su veliku zaineresovanost za final four lige RS koji je odigran u Trebinju, opravdavali činjenicom da je generacija 2003 godište košarakaša iz Republike Srpske rijetko dobra i perspektivna.

eTrebinje

 

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design