Srpski sudija sudi derbi četvrtfinala

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, dijeliće pravdu na četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji između Brazila i Belgije.

Mažićev tim, koji je već sudio dvije utakmice na Mundijalu, biće u petak na centru stadiona u Kazanju od 20 časova, kada je na programu jedan od derbija ove faze takmičenja.

Brazilci su do najboljih osam stigli laganom pobjedom nad Meksikom sa 2:0, dok su Belgijanci napravili veliki preokret protiv Japana i kroz dramu trijumfovali.

Jasno je da će osnovni zadatak biti spremiti se za potencijalno simuliranje igrača, prije svih brazilske zvijezde Nejmara.

Srpski arbitar je do sada dijelio pravdu na utakmicama Meksiko – Južna Koreja i Kolumbija – Senegal, a potez Sudijske komisije FIFA pokazuje koliko povjerenje uživa u Svjetskoj kući fudbala.

Mažić i njegovi saradnici nisu bili delegirani za osmini finala Mundijala, što je bila potvrda da se nalaze nadomak potencijalnog finala. Kada bude gotova ova faza takmičenja, kao i izbor arbitara za polufinala, biće mnogo jasnije da li je tako nešto moguće, pa ne bi bilo neobično da 15. jula u Moskvi, na centru Lužnjikija, sa pištaljkom u ruci stoji Mažić.

Ukoliko se to dogodi, srpska sudijska ekipa bila bi jedna od rijetkih koja je u sezoni objedinila dva najveća meča – finale Lige šampiona i finale Svjetskog prvenstva.

Glas Srpske

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-11-2018
Dodik: Ukinut ćemo Vijeće naroda RS ako se u Federaciji ne popuni Dom naroda
18-11-2018
Hale Beri u šestoj deceniji izgleda odlično: Tajna vitkosti je u ovoj poslastici! (Foto)
WEB design