Završen još jedan turnir "Košarkaškog prijateljstva": Pobjednik Crvena Zvezda

Objavljeno: . u kategoriji Sport

U Beogradu je juče završen trodnevni 8. Turnir "Košarkaškog prijateljstva". Finalnu utakmicu između Crvene Zvezde i Partizana, u prepunoj Hali sportova "Žarkovo", odlučila je jedna lopta, ovog puta u korist crveno-belih. Krajni rezultat je bio 70:66 za Crvenu Zvezdu, iako su crno-beli dječaci uglavnom vodili cijelim tokom utakmice.

Trebinjci su u grupnom dijelu takmičenja odigrali dvije utakmice i zabilježeli dva poraza od beogradskog "Partizana" i zagrebačke "Cedevite", dok je u borbi za treće mjesto podmlađeni sastav OKK "Leotara" savladao odličnu ekipu KK "All star 2014" iz Podgorice, koja je u grupnom dijelu takmičenja bila slabija od beogradskih ekipa KK "Crvena Zvezda" i KK "Žarkovo".

KK "Žarkovo", kao i prethodnih godina bio je odličan organizator. Domaćini su se potrudili da sve štima, a trebinjski košarkaši potvrdili su za eTrebinje da će im  i ovaj turnir ostati u najljepšem sjećanju. Već tradicionalno svim igračima su podijeljeni pokloni, majice i suveniri košarkaškog kluba iz Žarkova, a poklone, pehare i medalje uručili su im košarkaške legende: Aleksandar Pavlović, Vlado Šćepanović i Novica Veličković koji nisu štedili svoje vrijeme, pa su ispoštovali sve zahtjeve dječaka sa kojima su proveli veliki dio dana u druženju i fotografisanju.

Ambiciozni domaćini, KK "Žarkovo", sudeći po izjavama njihovih čelnika u narednoj godini planiraju da sa još nekoliko poznatih ekipa prošire i pojačaju turnir, koji će, imajući u vidu upornost, volju i želju, ali prije svega ljubav prema košarci čelnika ovog košarkaškog kluba prerasti u najkvalitetniji turnir ne samo u regionu već i u Evropi.

Krajnji plasman:

1. Crvena Zvezda (Beograd)
2. Partizan (Beograd)
3. Cedevita (Zagreb)
4. Žarkovo (Beograd)
5. OKK Leotar (Trebinje)
6. All star 2014 (Podgorica)

Petar Aćimović ( OKK Leotar ) - najmlađi učesnik turnira
Ilija Milijašević ( Partizan ) - najefikasniji strelac
Vladimir Pavlović ( Crvena Zvezda ) - najbolji igrač

eTrebinje

Foto:

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-12-2018
Luka Petrović kao gradonačelnik ispunio uglavnom sva obećanja, realizacija neispunjenih se nastavlja
WEB design