Košarkaši Leotara, ipak igraju Ligu BiH

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Košarkaši Leotara iz Trebinja igraće u Premijer ligi BiH, a ne u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske. Ovu informaciju saopštio je Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza RS  koji je ujedno i član UO KS BiH.

Tim iz Trebinja trebao je u subotu, 20. oktobra kao domaćin da igra protiv Prijedora, u okviru prvog kola šampionata Republike Srpske. Kako je Spasojeić izjavio od toga neće biti ništa, jer će Leotar potpuno izvjesno biti uključen u sistem takmičenja na nivou BiH umjesto Igokee.

– Sve će biti definisano na vanrednoj Skupštini krovnog saveza koja će se održati 20. oktobra u Busovači. Na toj sjednici biće donešena odluka da Leotar, kao prvoplasirani tim Lige Republike Srpske u regularnom dijelu prošle sezone, bude učesnik šampionata BiH kao 12 član. Razgovarali smo sa vodećim ljudima kluba iz Trebinja i oni su to objeručke prihvatili. Na ovaj način bi Igokea ostala da igra samo ABA ligu i kasnije bi se uključila u premijerligaško takmičenje kao što je to bio slučaj u minulom vremenu – istakao je prvi čovjek KS Republike Srpske.

Prelaskom košarkaša Leotara u elitno društvo BiH ostalo bi jedno mjesto upražnjeno u Prvoj ligi Republike Srpske, ali i tu se već sada nazire rješenje.

– Vidjećemo ko će u tom slučaju umjesto Trebinjaca zaigrati u prvoligaškoj konkurenciji. Kako trenutno stvari stoje to bi mogla biti ekipa Rogatice – dodao je Spasojević.

Srpska Cafe

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design