Plivači KVS "Leotar" odlični u Tuzli

Objavljeno: . u kategoriji Sport

Na najstarijem i jednom od najkvalitetnijih   međunarodnih plivačkih mitinuga u BiH „Samir Ćirak - Ćiro“ u Tuzli, plivači Kluba Vodenih Sportova „Leotar“  ostvarili su zapažene rezultate. Najuspješnija je bila Helena Lakić, sa četri osvojene medalje, i to jednom zlatnom i tri bronzane. Pored Helene, medalje u Tuzli osvojile su i Teodora Kraljević , te Kristina Piljević.

 

Helena se zlatnom medaljom okitila na 100 metara leđno, dok je bronzu osvojila u disciplinama 50 metara leđno, 50 metara delfin, te 100 metara mješovito. Teodora je osvojila srebrenu medalju na 100 metara leđno, a Kristina Piljević, ona okitila se srebrenom medaljom na 50 metara prsno.

- U klubu smo prezadovoljni ostvarenim rezultatima naših plivača u Tuzli , a takođe i sa rezultatima našeg podmlatka u Sarajevu prije 15 dana.  Kao i predhodne godine pred našim klubom je period gde nas očekuje zgusnut raspored takmičenja, tačnije od 01. decembra do 30. decembra učestvovaćemo  na četri takmičenja na kojim očekujemo, prije svega, dalji rezultatski napredak naših plivača, a samim tim i nova odličja za trebinjski sport – istakao je Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Miting je organizovao Plivački klub „Zmaj - Alpam“ , a učestvovalo je ukupno 314 plivača iz 27 klubova iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH.

Na ovom eminentnom plivačkom takmičenju učestvovali su  plivači starijih kategorija KVS „Leotar“, kadeti, juniori i omladinci, dok su prije petnestak dana sezonu takmičenja plivača KVS „Leotar“ u zatvorenim bazenima  „otvorili“ najmlađi članovi  na MPM „Bosna Piccolo Cup 2018“ u Sarajevu. Na sarajevskom Olimpijskom bazenu „Otoka“  plivači iz podmlatka KVS „Leotar“ , svojim ličnim rekordima, pokazali su da se od njih u budućnosti mogu očekivati  dobre vijesti i nove medalje za trebinjski sport.

U Tuzli KVS „Leotar“ predstavljali su Helena Lakić (2005) , Teodora Kraljević (2005), Kristina Piljević (2003), Filip Piljević (2005), Vuk Danojlić (2003), Stefan Grubač (2003), Matija Čolić (2003), Damjan Korol (2003), Marko Budimčić (2003) i Marko Šarović (2002).

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018
Narodna biblioteka Trebinje: Promovisana poetska knjiga „Djeca pelen zvijezda“ Dušana Putice
14-12-2018
RS ne da još jednu nadležnost: Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva neprihvatljiv
WEB design