Lana Perović zadivila publiku!

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju nadarena učenica drugog razreda Srednje Muzičke škole Lana Perović priredila je prvi solistički koncert na klaviru koji su njeni sugrađani s oduševljenjem ispratili.


Zahvaljujući mnogobrojnoj publici koja joj je olakšala prvi nastup, Lana je istakla da joj je bila čast da ljudi vide kako svira na klaviru i da čuje komentare. 

Iako je bila, kako kaže spremna i na kritike, čule su se samo pohvale, a dokaz da je publiku zadovoljila bili su česti aplauzi. 

Lana je istakla da je za njen uspjeh zaslužna profesor Jelena Kovačević, koja je u nju vjerovala i podsticala je da bude sve bolja i bolja. 

"Ako radimo ono što volimo i u tome uživamo, a uz to imamo i nekoga ko će da nas prati, nema nikavih problema. Da bi postigli uspjeh potrebno je da puno vježbamo, a ja to činim i do šest sati dnevno", rekla je Lana, dodajući da dobri pijanisti usrećuju čitav narod, ali ne i komšiluk. 

Lana uporedo sa srednjom Muzičkom školom pohađa i Gimnaziju "Jovan Dučić". 

Kovačevićeva je istakla da je ponosno na Lanin uspjeh, ističući da je od početka pokazivala veliki talenat. 

"Vrlo je ozbiljna i ima namjeru da upiše Akademiju. Počela je sa 11 godina da ide u Muzičku školu, što je vrlo netipično. Ali, s obziom na njen dar i trud, uspjela je da za tri godine završi osnovnu muzičku školu", rekla je Kovačevićeva i izrazila uvjerenje da je ovo samo jedan u nizu uspješnih koncerata koje slijedi mladoj Trebinjki. 

Ona je istakla da je Lana pokazala sve što je bitno za jedan koncert – muzikalnost, tehniku i način izvođenja kompozicija. 

Na koncertu su se čule kompozicije predstavnika romantizma i klasika, ali i svi veliki kompozitori klavirske literature poput Baha, Šopena, Rahmanjinova, Moškovskog. 

Gost koncerta bila je Marija Tupanjanin.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-07-2018
Udruženje Nasljeđe: Otvoreno pismo političkim partijama i građanima Srpske
16-07-2018
Vrtić "Srbija" uskoro otvara vrata mališanima (Video)
WEB design