U Trebinju danas počinje Peti festival mediteranskog i evropskog filma

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

U Trebinju danas počinje Peti festival mediteranskog i evropskog filma u okviru kojeg će tokom sedam festivalskih dana biti prikazana 24 dugometražna i kratka filma iz zemalja bivše Jugoslavije i evro-mediteranskog regiona.


Savjet festivala odlučio je da ove godine nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu "Zlatni platan" budu dodijeljene glumcima LJiljani Blagojević i Igoru Galu. 

Selektor i umjetnički direktor festivala Peđa Milojević, rekao je da će ljubitelji filma imati priliku da pozdrave i aktere prikazanih ostvarenja, reditelje i glumce kinematografije regiona, poput Koleta Anđelovskog, Danice Maksimović, Brankice Sebastijanović, Milana Vasića, Milana Kalinića, Nemanje Ćipranića, Domagoja Mrkonjića i drugih. 

Svečanom otvaranju Festivala večeras na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra prethodiće otvaranje izložbe fotografija "Sjećanje na Valtera", posvećene Velimiru Bati Živojinoviću. 

Filmski festival u Trebinju počinje kratkim filmom "Igra", a nakon dodjele "Zlatnog platana" ovogodinjim laureatima, biće prikazan novi srpski film "Rekvijem za gospođu J". 

Festival mediteranskog i evropskog filma oganizuju "Tangram centar" iz Beograda i Kulturni centar Trebinje, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, uz podršku Uprave za dijasporu Srbije.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-01-2018
Deset godina mješovitog hora „Tribunia“: LJUBAV, POŠTOVANJE I POŽRTVOVANJE
20-01-2018
Razgovor: "Zlatne strune" (Video)
19-01-2018
Pogledajte kako je bilo na prvom plivanju za časni krst u Bileći (VIDEO)
19-01-2018
Zbog čega su sestre Spaić, umjesto katedri u Beogradu, izabrale povratak u Trebinje? (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina