U nedelju počinje festival "Dani malih stvari"

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

U Trebinju će od 19. do 23. novembra biti održan 12. Interdisciplinarni festival "Dani malih stvari", koji će okupiti dramske umjetnike iz Republike Srpske i Srbije, najavio je umjetnički direktor festivala Željko Milošević.


Milošević je rekao novinarima da će manifestaciju otvoriti predstava "Malo blago" Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke u nedjelju, 19. novembra u 20.00 časova u sali Kulturnog centra.

U ponedjeljak, 20. novembra trebinjskoj publici predstaviće se studenti sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda sa predstavama "Nakaze" i "Ne igraj na Engleze".

Pretposljednjeg dana festivala, u srijedu, 22. novembra na programu je predstava "Nušićev optimalan broj" - koprodukcijski projekat Pozorišta "Maska" iz Šapca i Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja.

Festival se završava u četvrtak, 23. novembra predstavom beogradski teatar "Karte blanše" /Carte Blanche/ iz Beograda, sa predstavom "Život je loto".

Iste večeri, od 22.30 časova na programu je monodrama "Da sam ja pozorište" - autorsko djelo Ene Radovanović iz Kruševca.

Prema riječima direktora festivala, ove godine će biti dodijeljene nagrade za najboljeg glumca, glumicu i predstavu, o čemu će odlučiti petočlani žiri.

Sve predstave će biti odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 20.00 časova.

Cijena ulaznice je tri KM, dok će se komplet ulaznica moći kupiti po cijeni od devet KM.

Pokrovitelj 12. Interdisciplinarnog festivala "Dani malih stvari" je Grad Trebinje.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-08-2018
Pogledajte kako je bilo u Bileći, na ovogodišnjem "Lipa festu" (Video)
WEB design