Najava: Noć muzeja u Trebinju

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Muzej Hercegovine Trebinje, jedanaestu godinu zaredom, obilježiće sutra Međunarodni dan i Evropsku noć muzeja.

Ovogodišnja manifestacija počinje od 18 časova otvaranjem izložbe „Udahnimo umjetnost zajedno“, polaznika škole slikanja i crtanja „Centar Kembridž“ iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

Na otvaranju izložbe, nastupiće učenici Muzičke škole Trebinje.

Nakon toga od 18:30 časova biće održano predavanje „Sudar kultura – Mjesta susretanja“, prof. dr Martine Kavur i prof. dr Borisa Kavura, sa Univerziteta u Kopru, iz Slovenije, koji će govoriti o uticaju i posebnim vezama praistorijskih zajednica keltske kulture i sredozemnih civilizacija.

Zatim će u 19:30 časova biti održana radionica za djecu „Nacrtaj ilirskog ratnika“ i napravi objavu na svojoj Fejzbuk stranici o Noći muzeja u Muzeju Hercegovine Trebinje.

U 20:30 časova biće otvorena izložba „Mjesta susretanja“, autora prof. dr Martine Kavur i prof. dr Borisa Kavura, sa Univerziteta u Kopru, u Sloveniji.

U dvorištu Muzeja od 21 čas i 30 minuta počinje koncert rok grupe „Krugovi u žitu“ iz Trebinja.

Obilazak stalnih muzejskih postavki je od 18 do 1 čas.

Manifestaciju Evropska Noć muzeja, Muzej Hercegovine Trebinje organizuje pod pokroviteljstvom Gradske Uprave Trebinje, koja ovim programom započinje manifestaciju “Trebinjsko kulturno ljeto“ i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design