Najava: Trebinjska premijera knjige "Amarcord"

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Amarcord je knjiga Namika Kabila, predratnog Tuzlaka sa trebinjskom adresom, a danas Trebinjca sa sarajevskim domom. Ako za trenutak zaboravite briljantnog Felinija i njegovog Titta i prihvatite da je neko iz Bosne i Hercegovine stavio sebe u središte knjige ovakvog imena i isto tako uspješno uradio posao kao Felini onda nemojte da propustite trebinjsku premijeru bosanskohercegovačkog Amarcorda u kafeu "Hedonija" u subotu, 11.08.2018., u 21 čas.

Suštinski autobiografska ova knjiga je univerzalna izbjeglička ispovijest lišena patetike i balkanske patine što je žanrovski više svrstava među briljantna dokumentarističko novinarska djela. Ili, ako bi baš morali da joj damo notu romantizma zarad književne aure mogli bismo reći da je ovo književni fado sa mirisom sevdaha, ali bez viška emocija. I u isto vrijeme bismo bili i u pravu i u krivu jer je jalov posao determinisati ovu knjigu zarad pukog žanrovskog pozicioniranja.

Zato je jedina prava stvar doći u subotu, 11.08.2018. u Hedoniju i čuti autora. S Namikom Kabilom razgovaraće Kristina Ljevak, novinarka i urednica iz Sarajeva.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design