"Trebinje film festival" u slici i riječi (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Umjetnost i kultura

Zajedničko uživanje publike, glumaca I reditelja u večernjim satima samo su dio manje ovogodišnje večernje filmske agende. Druženja sa vinarima, degustacije čuvenih kupaža Andjelić ili Petrijevićeve žilavke učinile su da dnevni program gostiju festival podsjeća na prave male “Dionizijevske svečanosti”.

Gostima iz BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Izraela, Švedske iz ostalih zemalja čuveni trebinjski vinari otkrivali tajne uspjeha svojih vina, brali smokve, govorili kako je žilavka dobila ime… A glumci I reditelji najavljivali da će se sigurno vratiti u ove vinarije, ali slijedeći put u privatnoj “režiji”.

U Sunčanom gradu kako kaže glumac Željko Kasap : “Dočekao nas je čist hedonizam. Praznik za sva čula. Divna panorama I pogled. Mogućnost kupanja u mnogobrojnim bazenima, a višak adrenalina sa tobogana umiriće ove prepune kese SL slatkiša…”.

Uz nezaobilazni trebinjski sir I pršut u (nekad Titovoj) vili Lastva servirana je I teletina ispod sača, kakva se nekad služila Titu I njegovim gostima. Vrhunac etno gastronomije dočekao je goste festival na Studencu gdje je ILija Runjevac u okviru programa Slow Food spremao tradicionalni “grah poljak”.

Trebinjski festival dogodine „polazi u školu“

Projekcijom filmova iz Republike Srpske  „Meso“, Saše Hajdukovića i „Suze govore istinu“, trebinjskog dokumentariste Nebojše Kolaka u nedelju je zatvoren 6.festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju.

Izražajući zadovoljstvo posjetom, reakciom publike na prikazane filmove i kako kaže „interakcijom gluma, reditelja i publike“, Pedja Milojević, umjetnički direktor festivala na zatvaranju izjavio je:

„Večeras ne zatvaramo 6. festival, već čitavo jedno poglavlje Trebinje film festivala. Kao i djeca, tako i naš festival u sedmoj godini –poćiće u školu-. Postaće takmičarski i biće mnogo više orjentisan edukaciji mladih autora kroz prikazivanje njihovih studentskih radova, organizovanja master klas radionica i naravno muzičkim festivalim druženjima“.

eTrebinje

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-11-2018
Iz štampe izašla knjiga "Đed koji je volio karpuzu" (Video)
15-11-2018
Narodna biblioteka dobiće izložbeni prostor na otvorenom: Danas počelo oslikavanje murala
15-11-2018
Dvije godine X-EXPRESSa: Pokloni za novorođenčad u deset gradova (Foto)
WEB design