Nakon odmora smjena Savjeta ministara?!

Objavljeno: . u kategoriji Bosna i Hercegovina

Opozicione stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH zajedno sa SBB-om, koji je u vlasti na nivou BiH, razgovaraće o pokretanju inicijative za smjenu Savjeta ministara do početka septembra, kada će biti održana sjednica Predstavničkog doma.

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac očekuje da će nakon završetka godišnjih odmora u institucijama BiH taj dijalog biti nastavljen i uvjeren je da će parlament slijediti svoje glasanje, kojim izvještaj o radu Savjeta ministara u prošloj godini nije podržan.

Upozoravajući da je svaka nova sjednica Savjeta ministara nova opasnost za Republiku Srpsku, Košarac je naglasio da ministri iz RS u Savjetu ministara nemaju podršku SNSD-a jer nisu čuvali ustavne nadležnosti Srpske.

– SNSD nije zainteresovan za ulazak u Savjet ministara, ali definitivno jeste da se ovakva politika Savjeta ministara protiv Republike Srpske zaustavi – rekao je Košarac.

Konstatujući da u Predstavničkom domu, Savjet ministara nema povjerenje, Košarac je dodao da će u Domu naroda presudni biti glasovi HDZ-a BiH.

Poslanik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović smatra da bi ostavka Savjeta ministara bila logičan slijed događaja u svakoj demokratskoj zemlji, zbog gubitka parlamentarne većine i najavljuje da će Nezavisni blok glasati za smjenu Savjeta ministara ukoliko se stvori prostor kvalitetnije većine.

– Ukoliko procijenimo da bi to bila samo destabilizacija BiH, nećemo biti dio takve politike – dodao je Ahmetović.

Damir Bećirović iz DF-a rekao je da će o svemu odlučiti Predsjedništvo stranke, dok su iz SBB-a saopštili da su za smjenu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića zato što ne izvršava obaveze BiH na putu ka EU.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design