Nakon odmora smjena Savjeta ministara?!

Objavljeno: . u kategoriji Bosna i Hercegovina

Opozicione stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH zajedno sa SBB-om, koji je u vlasti na nivou BiH, razgovaraće o pokretanju inicijative za smjenu Savjeta ministara do početka septembra, kada će biti održana sjednica Predstavničkog doma.

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac očekuje da će nakon završetka godišnjih odmora u institucijama BiH taj dijalog biti nastavljen i uvjeren je da će parlament slijediti svoje glasanje, kojim izvještaj o radu Savjeta ministara u prošloj godini nije podržan.

Upozoravajući da je svaka nova sjednica Savjeta ministara nova opasnost za Republiku Srpsku, Košarac je naglasio da ministri iz RS u Savjetu ministara nemaju podršku SNSD-a jer nisu čuvali ustavne nadležnosti Srpske.

– SNSD nije zainteresovan za ulazak u Savjet ministara, ali definitivno jeste da se ovakva politika Savjeta ministara protiv Republike Srpske zaustavi – rekao je Košarac.

Konstatujući da u Predstavničkom domu, Savjet ministara nema povjerenje, Košarac je dodao da će u Domu naroda presudni biti glasovi HDZ-a BiH.

Poslanik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović smatra da bi ostavka Savjeta ministara bila logičan slijed događaja u svakoj demokratskoj zemlji, zbog gubitka parlamentarne većine i najavljuje da će Nezavisni blok glasati za smjenu Savjeta ministara ukoliko se stvori prostor kvalitetnije većine.

– Ukoliko procijenimo da bi to bila samo destabilizacija BiH, nećemo biti dio takve politike – dodao je Ahmetović.

Damir Bećirović iz DF-a rekao je da će o svemu odlučiti Predsjedništvo stranke, dok su iz SBB-a saopštili da su za smjenu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića zato što ne izvršava obaveze BiH na putu ka EU.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

Vasa reklama dole sredina