Određene lokacije za prihvat migranata

Objavljeno: . u kategoriji Bosna i Hercegovina

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić rekao je da je počelo smještanje migrantskih porodica i maloljetnika bez pratnje u hotel Sedra kod Cazina, da je dio migranata prošle sedmice iz Bihaća izmješten u Azilantski centar kod Trnova, te da su u Imigracioni centar u Lukavici smještene osobe koje su ugrožavale bezbjednost na području Unsko-sanskog kantona.

Mektić je danas u Sarajevu na sastanku Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH naveo da su konačno sa lokalnim zajednicama i predstavnicima međunarodnih institucija dogovorene lokacije za prihvat migranata na području USK, za šta je određeno mjesto Lipe na području opštine Bosanski Petrovac, dok će privremeno rješenje do osposobljavanja ovog centra biti zgrada Agrokomerca u Velikoj Kladuši.

On je ocijenio da će time u potpunosti biti rasterećen grad Bihać u kojem se trenutno nalazi najveći broj migranata, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Na sastanku, na kojem je razgovarano o aktivnostima na suzbijanju nelegalnih migracija, te zbrinjavanju migranata koji se nalaze na teritoriji BiH, rečeno je da su stvoreni svi preduslovi i obezbijeđen novac za početak opremanja lokacije Ušivak kod Hadžića, gdje će se biti smješteni migranti sa područja Sarajevskog kantona.

Razgovarano je i o načinu i potrebama za jači nadzor i kontrolu istočne granice BiH radi sprečavanja nelegalnih ulazaka migranata iz Srbije i Crne Gore.

Od početka godine registrovano je 9.326 migranata i procjenjuje se da se oko 3.000 trenutno nalazi u BiH.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design