Dodik: Institucije BiH da se izvine Rusiji i Prilepinu

Objavljeno: . u kategoriji Bosna i Hercegovina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da se institucije BiH moraju što prije izviniti Rusiji i njenom piscu Zaharu Prilepinu.

Dodik je istakao da se nadležni u institucijama BiH moraju izviniti i Republici Srpskoj, jer su 23. avgusta zabranili ulazak u BiH ovom ruskom piscu. 

"Ako toga nema, naši odnosi će biti dovedeni na nivo koji će uvijek tražiti dodatne odgovore na to", rekao je Dodik nakon razgovora sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim. 

Prema njegovim riječima, još nema nikakvih odgovora iz institucija BiH u vezi sa nedavnim slučajem zabrane ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu. 

"Ivanić i ostali ćute o tome, a ni Savjet ministara ništa ne govori. Očigledno je da je riječ o zloupotrebi institucija BiH i to se više nikada ne smije desiti", naglasio je Dodik. 

Govoreći o sastanku sa ruskim diplomatom, Dodik je naveo da su razgovarali o posjeti gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, koji danas stiže u Banjaluku, te o posjeti ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u ponedjeljak, 17. septembra. 

Prema Dodikovim riječima, Lavrov će u Banjaluci prisustvovati osveštenju temelja Rusko-srpskog centra. 

Dodik je rekao da je na sastanku sa Ivancovim bilo riječi i o predizbornoj kampanji koja je u toku, te naglasio da se moraju stvoriti uslovi za održavanje fer i korektih izbora u BiH, sa čime se saglasio i ruski ambasador.

RTRS

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design