Prekinuta sjednica SO Bileća: Aleksić najavio novu većinu

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Odbornici Skupštine opštine Bileća danas nisu podržali dnevni red na kome je jedna od posljednjih tačaka trebala da bude opoziv načelnika Miljana Aleksića.

Za ovakav dnevni red bilo je devet od deset odbornika koji su potpisali inicijativu za opoziv, dok je nezavisni odbornik Branko Aleksić na početku zasjedanja rekao da neće glasati za dnevni red jer je nezadovoljan što na dnevnom redu nema razrješenja i imenovanja direktora pojedinih javnih ustanova.

Sedam odbornika opozicije u aktuelnom bilećkom sazivu bilo je protiv predloženog dnevnog reda, a jedan uzdržan, dok odbornik Socijalističke partije Slobodan Čomić nije prisustvoao zasjedanju.

Predsjednik SO Bileća Srđan Rogan iz PDP-a rekao je za Radio Trebinje da je preuranjeno bilo šta komentarisati, da će sve zavisiti od daljih koalicionih dogovora.

„Održaćemo kolegijum i očekujem da će sjednica biti nastavljena do kraja marta“, kaže Rogan.

Načelnik Miljan Aleksića kaže da će uskoro biti formirana nova skupštinska većina kako bi se nastavio normalan rad Skupštine opštine i funkcionisanje Bileće.

„Sredinom sljedeće sedmice ćemo javnosti saopštiti više detalja o novoj većini“, najavio je Aleksić.

Bilećka skupština ima 19 odbornika, od kojih je do sada deset činilo skupštinsku većinu koja je zatražila opoziv načelnika.

Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design