Izvještaj protiv četiri Bošnjaka za ratni zločin nad Srbima

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Policijska uprava  Trebinje dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv četiri lica čiji su inicijali M.M, M.P, M.M. i DŽ.K. zbog sumnje da su tokom 1992. godine na području Mostara počinili zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva.

Oni su osumnjičeni da su, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vrijeme rata u BiH, kao pripadnici takozvane Armije BiH, 15. juna 1992. godine planirali, organizovali i izvršili širok i sistematičan napad na civilno srpsko stanovništvo sela Jasenjani, opština Mostar, vršeći progon, pljačku, razaranje do temelja objekata i uništavanje i paljenje pravoslavne crkve i seoskog groblja.

Optužnica ih tereti i za učestvovanje u ubistvu sedam civila srpske nacionalnosti iz porodice Rajković, starosti od 36 do 83 godine – Slavka i njegove supruge Jovanke, Danice, Marka, Rose, Jovanke i Sare.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, izvještaj je podnesen protiv Mostaraca Muje Macića /60/ zvanog Begovac, Miralema Macića /52/, Muhameda Polčića /70/ i Džafera Kurtovića /55/.

Policijska uprava Trebinje dostavila je za pet mjeseci Tužilaštvu BiH pet izvještaja za počinjenih 10 krivičnih đela protiv pet lica na području opština Mostar, Konjic i Livno.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato