Unapređuju rad bolnice Nevesinje u saradnji sa dijasporom

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

U Kabinetu načelnika opštine danas je održan sastanak predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i opštine Nevesinje u vezi sa realizacijom projekta „Unapređenje obima i kvaliteta usluge Bolnice Nevesinje kroz saradnju sa dijasporom“, koji se sprovodi uz tehničku i finansijsku podršku projekta „Dijaspora za razvoj“.

Ovaj projekat je izabran za finansiranje sa ciljem iskorištavanja potencijala dijaspore za lokalni društveno-ekonomski razvoj u BiH. Projektne aktivnosti će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u svrhu formiranja dva nova ljekarska tima. U skladu s tim, predviđeno je angažovanje postojećih kadrova zajedno sa šest novih zaposlenih. Projekat će direktno omogućiti prenos znanja i vještina kroz specijalizovanu edukaciju i osposobljavanje doktora u bolnici.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što su korak bliže realizaciji projekta, koji je pokrenula opština u saradnji sa UNDP-om.

„Opština je još jednom prepoznala značaj razvoja Bolnice i kandidovala projekat kroz koji će ova zdravstvena ustanova dobiti dodatnu opremu, na osnovu koje će moći da radi mnogo veći broj intervencija i hirurških zahvata“, istakao je Milivojević, dodajući da projekat podrazumjeva i zapošljavanje ljekara i medicinskih tehničara.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da mu je veoma drago što se kroz ovaj projekat otvorila mogućnost modernizacije bolničke opreme, posebno zapošljavanja mladih kadrova.

„Opština je kandidovala projekat za razvoj bolnice i hirurške klinike, kojom rukovodi profesor Predrag Peško iz Beograda. Projekat je ocijenjen najvećim ocijenama u UNDP-u i nadamo se da ćemo u narednim mjesecima krenuti u realizaciju ovog projekta“, rekao je Avdalović.

Projekat „Dijaspora za razvoj“ zajednička je inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u BiH, Ambasade Švajcarske u BiH, UNDP-a i Međunarodne organizacije za migracije u BIH, a zasniva se na poboljšanju socio-ekonomskih prilika i perspektiva za žene i muškarce u BiH, kao i na unapređenju kvaliteta njihovog života kroz snažnu saradnju sa dijasporom.

Radio Nevesinje

 
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-07-2018
Udruženje Nasljeđe: Otvoreno pismo političkim partijama i građanima Srpske
16-07-2018
Vrtić "Srbija" uskoro otvara vrata mališanima (Video)
WEB design