Večeras humanitarno sportsko veče za oboljelog Luku Bajata

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

U Ljubinju će večeras od 18 do 21 čas – biti organizovano humanitarno sportsko veče, sa jednom odbojkaškom i jednom fudbalskom utakmicom, sa koje će sav prihod od ulaznica biti uplaćen za troškove liječenja šestogodišnjeg Luke (Neđe) Bajata, đaka prvog razreda ljubinjske Osnovne škole „Sveti Sava“.

Malom Luki je, kako nam je rečeno, naglo pozlilo već nakon prvog dana nastave u ovoj školskoj godini, pa je zbog komplikacija na urinarnom traktu hitno prevezen na Institut za majku i dete u Beogradu, gdje bi trebalo da bude operisan.

Dječak je iz familije koja ima četvoro djece, a otac i majka su mu nezaposleni, pa u Ljubinju već nekoliko dana traje akcija u kojoj građani nastoje da Bajatima u ovim trenucima koliko – toliko pomognu.

S tim u vezi, rekli su nam u Odbojkaškom klubu „Ljubinje“, zajedno sa fudbalerima iz Kluba malog fudbala „Ljubinje“, i mi sportisti i sportski radnici odlučili smo  da im pomognemo tako što ćemo sutra uveče organizovati prvo odbojkašku utakmicu između našeg prvog tima i veterana Odbojkaškog kluba, a potom i fudbalsku utakmicu između „Ljubinja“ i trebinjskog „Leotara“.

Ulaznice za obje ove sportske priredbe koštaće jednu konvertibilnu marku, a posjetiocima će biti ostavljena mogućnost da kupe i više ulaznica ili ostave neki malo veći novčani prilog za dječaka Luku Bajata i njegovu porodicu.

Za one koji žive u drugim krajevima, a željeli bi da pomognu porodici Bajat u NLB banci u Ljubinju otvoren je i broj na koji mogu uplatiti svoj prilog, a taj broj je:  5620088120896945, s naznakom „za porodicu Bajat“.

U Odbojkaškom klubu „Ljubinje“, dodaju da su i ranijih godina uspješno organizovali humanitarne sportske priredbe u sličnim slučajevima, pa se nadaju da će i ovog puta njihova akcija imati solidne rezultate.

Humanitarna priredba biće organizovana u istoj onoj dvorani u kojoj je ove godine organizovan i svečani prijem prvačića iz Osnovne škole „Sveti Sava“, među kojima je bio i mali Luka.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design