Milionska ulaganja u fočansku bolnicu, put do Tjentišta prioritet

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u narednom periodu biti obezbijeđeno 15 miliona KM za opremanje Univerzitetske bolnice u Foči, a da će Vlada Srpske sutra odobriti 326.000 KM za završetak rekonstrukcije željeznog mosta na Drini.


Predsjednik Srpske je napomenuo da je 100.000 KM iz njegovog kabineta već uplaćeno za gradnju novog dječijeg obdaništa u Foči.

Dodik je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem razgovarao i o drugim infrastrukturnim projektima i ulaganjima na području Foče, istakavši da je ranije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u prioritete za Srpsku uvrstio izgradnju puta Foča-Tjentište do Čemerna.

"Srbija je za te namjene već uplatila 2,5 miliona evra, ostaje da završimo projektovanje, proceduru oko izvođača radova i mi ćemo taj put krenuti da pravimo i gradimo, a on ukupno košta 20 miliona KM i za nas je to prioritet", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Vlada Republike Srpske velike napore ulaže u izgradnju mini hidrocentrala u Foči, da je do sada uložila u brojne razvojne projekte, poput izgradnje Studentskog doma, nove zgrade Bogoslovskog fakulteta, projekta energetske efikasnosti fočanske bolnice i putne infrastrukture.

"Ovdje zaista postoji živost i dinamika u radu lokalne uprave, i uspješan rad vlasti koja sa smirenošću nama nameće prioritete za rješavanje. Mi smo ovdje iza sebe ostavili riješene gotovo sve probleme, a ranije kad sam dolazio bilo je brojnih neriješenih problema. Danas kada sam ovdje došao, mogu da konstatujem da u Foči nema zastoja i da se odvijaju svi zajednički poslovi koje smo dogovorili", rekao je Dodik.

On je dodao da ga raduje činjenica da je u Foči otvoren tekstilni pogon koji zapošljava šezdesetak radnika i najavio mogućnost proizvodnje dijelova namještaja za "Ikeu".

"To je za sada ideja. Vjerujemo da ovdje postoje svi resursi da se to uradi", rekao je Dodik.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je uz pomoć i razumijevanje predsjednika Dodika i Vlade Republike Srpske Foča posljednjih godina napravila velike iskorake i realizovala brojne kapitalne projekte.

On je istakao da je podrška stigla i ovaj put za brojne investicije u Foči.

"Završićemo i drugu fazu vodovoda, projekte u bolnici i na ovdašnjim fakultetima, a uz pomoć sredstava koje je predsjednik Srpske već uplatio za obdanište i uz naša kreditna sredstva, mi smo u fazi izrade projekta koji bi trebalo da bude gotov do kraja ovog mjeseca, nakon čega slijedi tender za izbor izvođača radova i onda ozvaničenje gradnje", naveo je Mašić.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-10-2018
Grad Trebinje: 100 HILJADA KM za adaptacije kuća i stanova RODITELJA POGINULIH BORACA
23-10-2018
Privreda Srpske u usponu, velikani spremni da ulažu u oblast energetike
23-10-2018
Građani Trebinja - Predsjednik Srbije zaslužio status počasnog građanina (Video)
23-10-2018
SŠC "Golub Kureš": Prenosni računari za učenike bez izostanaka (Video)
22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design