Mljekara "Pađeni" otkupljivaće mlijeko od paljanskih proizvođača

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik mljekare "Pađeni" iz Bileće Nenad Vukoje dogovorili su se da bude razmotrena mogućnost uspostavljanja saradnje s ciljem otkupa svih raspoloživih količina mlijeka od paljanskih poljoprivrednika.


Jugović je rekao Srni da će opština Pale i mljekara "Pađeni" uskoro razmotriti koji bi to bio najbolji način da se poljoprivrednici ozbiljno stimulišu za proizvodnju mlijeka kao osnovnu djelatnost.

"Za nas je važno da priznata i na tržištu prepoznatljiva mljekara `Pađeni` ima najozbiljnije namjere u vezi sa otkupom mlijeka na području opštine Pale i da je spremna da po najpovoljnijim uslovima na tržištu preuzme sve raspoložive količine koje mogu biti proizvedene na ovom području", naveo je Jugović.

On je ocijenio da takav stav predstavlja jasan signal i za opštinsku upravu da u što kraćem roku preduzme korake koji bi pozitivno uticali na cjelokupan aranžman.

"Preuzeo sam obavezu da što prije okupim sve proizvođače mlijeka i one potencijalne na području Pala i omogućim im da u direktnom razgovoru sa rukovodstvom mljekare `Pađeni` pronađu najbolji način za uspostavljanje saradnje, odnosno kooperantskog odnosa", rekao je Jugović.

U mljekari "Pađeni", koja je kao najozbiljniji otkupljivač mlijeka već odavno pozicionirana u cijeloj hercegovačkoj regiji, ali i na području opština Rogatica, Sokolac i od nedavno grada Zvornika, ističu da su spremni da takvu ulogu preuzmu i na području Pala.

"Mljekara `Pađeni` poznata je kao ozbiljan prerađivač mlijeka i korektan poslovni partner koji obaveze izvršava u potpunosti i pravovremeno, trudeći se da ispoštuje proizvođače", rekao je vlasnik ove bilećke mljekare Nenad Vukoje.

On je izrazio nadu da će ostvariti saradnju i sa proizvođačima sa područja Pala, te uz podršku opštinske uprave i načelnika uskoro uspostaviti svojevrstan sistem otkupa mlijeka.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-11-2018
Dodik: Ukinut ćemo Vijeće naroda RS ako se u Federaciji ne popuni Dom naroda
18-11-2018
Hale Beri u šestoj deceniji izgleda odlično: Tajna vitkosti je u ovoj poslastici! (Foto)
WEB design