Davidovićeva uručila didaktički materijal za gatački vrtić

Objavljeno: . u kategoriji Hercegovina

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je posjetila Dječiji vrtić u Gacku i uručila didaktički materijal.


Davidovićeva je, nakon razgovora sa pomoćnikom direktora Miletom Davidovićem, istakla da je ovo jedan od uređenijih vrtića koji svojim smještajnim kapacitetima i okolnim prostorom zadovoljava sve norme, te pohvalila rad rukovodstva i vaspitača.

"Ministarstvo ulaže velike napore kako bi vrtići bili što uređeniji, da bi naši najmlađi imali sve uslove za dobro vaspitanje", rekla je Davidovićeva.

Davidovićeva je istakla da resorno ministarstvo vrtiće u Srpskoj pomaže putem konkursa, te napomenula da će naredni biti raspisan za mjesec dana, a putem njega će vrtići moći da dobiju do 3.000 KM.

Ona je podsjetila da je ranijih godina najmanje zahtjeva dolazilo iz istočnog dijela Republike Srpske, dodajući da se ta situacija promijenila nakon što je sugerisala da se pozovu svi vrtići od Bijeljine do Trebinja, kako bi im se ukazala neophodnost prijave na konkurse.

Davidovićeva je kao osnovne probleme sa kojima se susreću vrtići u Republici Srpskoj navela nedostatak kapaciteta posebno u većim gradovima, gdje su velike liste čekanja.

"Problem je što vrtići ne mogu da finansiraju i drugu smjenu, čije uvođenje bi bilo značajno da bi roditelji mogli da rade bez opterećenja", rekla je Davidovićeva i dodala da ubuduće opštine u čijoj su nadležnosti vrtići moraju da povedu više računa o ovom problemu.

Mileta Davidović, pomoćnik direktora vrtića u Gacku, zahvalio je za posjetu i poklone koji će doprnijeti kvalitetnijem radu sa djecom.

Kapacitet ove vaspitno-obrazovne ustanove je 150 mjesta i u njemu borave djeca uzrasta od tri do šest godina, ali primaju i djecu od dvije godine. Takođe, organizovan je i produženi boravak za školarce od trećeg do šestog razreda osnovne škole.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-09-2018
CRVENA ZVEZDA – NAPOLI: U Meridianu te čekaju najbolje kvote za večerašnji meč
18-09-2018
Pri kraju prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja: VODA NA ZATVARAČU VEĆ NA PROLJEĆE
18-09-2018
Na ustoličenju Vladike Grigorija u Njemačkoj orilo se "Oj Kosovo,Kosovo"
18-09-2018
Srbi zaigrali kolo oko crkve na ustoličenju vladike Grigorija (Video)
WEB design