Vučić kandidat SNS za predsednika

Objavljeno: . u kategoriji Region

Aleksandar Vučić biće kandidat SNS na predsedničkim izborima, odlučeno je na sednici Predsedništva te stranke.

To je novinarima po izlasku iz sale potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Vučić, jednoglasno", rekao je Stefanović na pitanja prisutnih novinara.

Vučić je kratko nakon sednice rekao da se saopštenje kuca i da će biti "veoma precizno".

"Ja sam uvek fer i odgovaram na svako vaše pitanje, ali bih vas sada zamolio da sačekate saopštenje", rekao je

U saopštenju SNS navodi se da Predstavništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića.

“Ta odluka doneta je jednoglasno”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik SNS Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Tomislavom Nikolićem i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od “snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak”.

“Takođe, predsedsenik SNS Aleksandar Vučić dužan je da razgovara sa svim partnerima SNS i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima”, dodaje se.

Sednica Glavnog odbora SNS biće održana u petak, 17. februara u 17:30h u Sava centru.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ranije naveo da će građani večeras ili sutra od Vučića čuti ko će biti kandidat te stranke na predsedničkim izborima. On je rekao da naravno da Aleksandar Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da i on može da pobedi.

"Ne vidim da je loše da neko misli (da je Vučić bolji kandidat), ali ne i da iznosi tako nešto ako to nije stav stranke", rekao je Nikolić.

Upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji".

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design