Drašković nudi Todoriću: Dajte Agrokor, znam kako!

Objavljeno: . u kategoriji Region

Rodoljub Draškovic, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, želi da preuzme Agrokorovo poslovanje u Srbiji, saznaje Nedeljnik.

Kako piše taj list, Draškovic je ponudio vlasniku Agrokora Ivici Todoricu i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji.

Draškovic, piše Nedeljnik, nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 odsto udela u Agrokoru. Poznati srpski biznismen obavezao bi se da plati dugove dobavljacima do kraja ove godine i da od januara naredne godine bankama poveriocima mesecno vraca milion evra.

Draškovic kaže da je Svislajon spreman da preuzme upravljanje na ograniceni period od cetiri godine, a prvi uslov je puna samostalnost u odlucivanju i rukovodenju.

"Do kraja godine izvršio bih kompletnu finansijsku konsolidaciju sistema Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraceni u naredne dve godine“, kaže Draškovic za Nedeljnik.

Tvrdi još da bi mu trebalo meses i po da pokrene oporavak te kompanije. Kao svoju referencu istice uspešnu revitalizaciju propalih firmi koje je privatizovao i ucinio profatibilnim.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

B92

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design