Mihajlović: Pomoć za naše sunarodnike u Hercegovini

Objavljeno: . u kategoriji Region

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i SPC iz Hercegovine i poručila da je Vlada Srbije spremna uvek da podrži sunarodnike.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogadu sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine i poručila da je Vlada Srbije spremna uvek da podrži sunarodnike.

Oni su zatražili da Vlada Srbije podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolini da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitet života, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Delegacija koju je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj predočila je potpredsednici Mihajlović više projekata u kojima bi dobro došla pomoć Vlade Srbije.

Mihajlović je zatražila detalje svih projekata kako bi se videlo na koji način vlada najefikasnije može da pomogne.

"Vlada Srbije vodi i uvek će voditi računa o svojim sunarodnicima. Želimo da podržimo sve one projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot sa drugim narodima", rekla je Mihajlović.

Gosti su Mihajlovićevoj predstavili projekat izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalnog puta i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi se održavala nastava na srpskom jeziku.

Zatražili su pomoć i u obnovi Doma kulture u Mostaru i igrališta za decu.

U delegaciji su bili i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, potpredsednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik odeljenja opšte uprave grada Mostara Predrag Šupljeglav, članica glavnog odbora "SPKD Prosvjeta" Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design