Herceg Novi: Opozicija očekuje brz dogovor o novoj vlasti

Objavljeno: . u kategoriji Region

Јoš se nije stišalo slavlje opozicije u Herceg Novom, a već nosioci lista i lideri stranaka nagovještavaju skori sastanak i brz dogovor oko preuzimanja vlasti u najvećem bokeljskom gradu.

Opštinski parlament broji 34 mesta i za vladajuću većinu dovoljno je 18 mandata.

Po svoj prilici novu vlast u Novom činiće Demokratska Crna Gora (9 mandata), DF (četiri), Novska lista (tri) i SNP (dva mandata). Moguće je da im se pridruži koalicija SDP-URA sa jednim mandatom. S druge strane, DPS je osvojila 12 mandata, Socijaldemokrate jedan i Izbor jedan, što je nedovoljno za formiranje skupštinske većine u lokalnom parlamentu.

Stevan Katić, nosilac liste Demokrata koji su osvojili devet mandata, kaže da lista koja je dobila najviše glasova treba da vodi ključnu riječ u formiranju nove vlasti.

- Zalagaću se za formiranje što šire koalicije, kako bi ta vlast bila stabilna, i kako bismo mogli završiti sve ono što smo obećali građanima - obrazlaže Katić.

Na komentar da je dogovaranje oko koalicije u Kotoru "potrajalo" Katić kaže da ne očekuje probleme oko dogovora sa DF, iako je tokom kampanje bilo momenata kada je između ova dva politička bloka "varničilo".

- Pregovori ne bi trebalo da traju dugo, jer je situacija u Herceg Novom svima jasna. Tokom pregovora neću odustati od demokratskog principa da se ispoštuje volja građana. Da su Demokrate osvojile i apsolutnu vlast mi bismo išli u širu koaliciju - kaže Katić, dodajući da će njegova stranka dati prijedlog za kandidata za predsjednika opštine.

U međuvremenu se oglasio DPS.

- Kako je u politici sve moguće, moguće je i da uspemo da oformimo vladajuću koaliciju sa partijama sličnih razvojnih programa i vrednosti - poručio je Dragan Ivanović iz DPS-a.

RTRS / Večernje novosti

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design