Vučić postao predsjednik Srbije

Objavljeno: . u kategoriji Region

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu na svečanoj sednici Narodne skupštine.

Sednicu je otvorila predsednica parlamenta Maja Gojković koja je pozdravila sve goste i poslanike, a zatim je, po protokolu, pročitala rezultate izbora na osnovu kojih je Vučić postao predsednik Srbije.

Predsednica parlamenta zatim je pozvala novog predsednika da ustane, dođe do govornice i položi zakletvu nad Ustavom Srbije.

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti", zakleo se Vučić.

Nakon toga intonirana je himna Srbije.

Vučić je dočekan aplauzima, a najduži je bio onaj nakon polaganja zakletve.

Novi predsednik Srbije je pozdravio sve prisutne, poslanike, članove Vlade koju je vodio, goste, predstavnike SPC, diplomatskog kora, najviše zvaničnike Republike Srpske, a sada već bivšeg predsednika je pozdravio imenom.

"Stojim pred vama, Srbijom, svim njenim građanima i više mi je nego jasno da koliko god da sam se pripremao, a jesam se priprema, čitav politički život, da je teško da nađem reči da sažmem i objasnim i strah i nadu koje osećam preuzimajući za sebe svetu dužnost. Za to da budem predsednik, potrebna su dela, a ne reči, a konačna ocena će biti izrečena kada budem završio ovu dužnost. Želim da se zahvalim svim prethodnim predsednicima, a posebno predsedniku Nikoliću i to ne kurtoazno, već jer je podržao najteže poteze Vlade", rekao je Vučić.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design