Ministarka Kusturici: Putari nisu zabrljali, možda ste prebrzo vozili

Objavljeno: . u kategoriji Region

Poslije udesa i najavljenih “akcija advokata”, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je saopštenjem odgovorilo Emiru Kusturici.

Ministarstvo na čijem čelu je vicepremijerka Vlade Srbije Zorana Mihajlović odbacilo je kao “neargumentovanu” ocjenu reditelja da je “isključiva odgovornost” na putarima za saobraćajni udes u kojem je učestvovao prije dva dana.

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo “paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara”, navodeći da je, međutim, privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, gdje se udes dogodio Kusturici, izgrađena u skladu s propisima, da ima sve dozvole i da je opremljena propisanom signalizacijom, koju je provjerio i MUP.

Ministarstvo je navelo da “ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neprovjerenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi”.

“Kusturičinom vozaču Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji”, dodaje se u saopštenju.

Filmski reditelj Emir Kusturica lakše je povređen u saobraćajnoj nezgodi u četvrtak kod Ljiga dok je njegov vozač Vićentije Savić (67) zadržan na lečenju u bolnici u Valjevu.

(Beta)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-01-2018
Deset godina mješovitog hora „Tribunia“: LJUBAV, POŠTOVANJE I POŽRTVOVANJE
20-01-2018
Razgovor: "Zlatne strune" (Video)
19-01-2018
Pogledajte kako je bilo na prvom plivanju za časni krst u Bileći (VIDEO)
19-01-2018
Zbog čega su sestre Spaić, umjesto katedri u Beogradu, izabrale povratak u Trebinje? (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina