Pogledajte u koje opštine stiže finansijska pomoć iz Republike Srbije

Objavljeno: . u kategoriji Region

Republika Srbija ponovo će pomoći opštine u Republici Srpskoj grantom od pet miliona evra.

 

Rekao je ovo Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon što je danas u Beogradu razgovarao sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

"Usaglasili smo da u sledećim opštinama pomognemo u ukupnom iznosu od 5 miliona evra. Ovo je nova tranša pomoći Srbije građanima RS. Reč je o opštinama Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška, Čelinac, Mrkonjić Grad, Pelagićevo, Bijeljina, Sokolac, Bratunac, Zvornik, Istočna Ilidža, Višegrad, Novo Goražde, Trebinje. Zatim u okviru Federacije BiH pomoć od 500.000 evra za obnovu i izgradnju pravoslavnih hramova", objasnio je on.

Vučić je rekao da je izdvojeno i posebnih milion konvertibilnih maraka za program samozapošljavanja, za razvoj preduzetništva mladih do 35 godina starosti, za programe za podsticaj, pokretanje vlastitog biznisa i preduzeća. 

Dodao je i da ga je Dodik zamolio za pomoć oko sanacije magistralnog puta Gacko – Foča.

"Razmotrićemo to i odluku donijeti u roku od dva mjeseca", rekao je Vučić dodajući da je vrijednost tog projekta 10 miliona evra.

Zahvalio se Dodiku za podršku koju pruža Srbiji, te rekao da su razgovarali o svim temama.

Dodik je istakao da ima velike razloge i lični osjećaj da se zahvali za konkretnu pomoć.

"Možemo obradovati gradane u ovim opštinama da stiže pomoć", rekao je Dodik.

Naveo je da su o drugoj tranši pomoci razgovarali prije nove godine.

"Ovu tranšu pomoci inicirao je predsjednik Srbije i bilo bi neprimjerno da ta zahvalanost izostane. Ova sredstva su mogla da odu u opštine na području Srbije ali raduje nas spoznaja da Srbija želi da pomogne Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design