Vučić: Srbi mnogo uložili u slobodu

Objavljeno: . u kategoriji Region

U Kraljevu je održana zajednička vježba Vojske Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "Zajednički udar 2018".

Vježbi je prisustvovao državni vrh Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je čestitao vojnicima i policajcima na uspješno obavljenoj vježbi.

"Danas ste pokazali da ste spremni u svakom ternutku da branite nezavisnost i slobodu Srbije, od čega nema ništa važnije. Mnogo smo uložili u tu slobodu", rekao je Vučić i dodao da je zbog toga sloboda Srbima sveta.

Obraćajući se prisutnima u Kraljevu, Vučić je rekao da Srbija nikoga ne ugrožava i da nikome neće dozvoliti da ugrožava njen narod.

"Ne prijetimo nikom. Spremni smo uvijek na dijalog i mir, ali nikada nećemo prihvatiti neke nove "Oluje," egzodus i zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti", rekao je predsjednik Srbije.

"Ništa preče od Srbije nemamo, Srbiju volimo više od svega i nikome je nećemo dati", zaključio je govor srpski predsjednik.

Na početku vježbe intonirana je himna Srbije, a garda Vojske Srbije predala je raport Vučiću.

U vježbi su učestvovali pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namjene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Tokom pokazne taktičke vježbe, u okviru više radnih tačaka, prikazano je rješavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposjednutim objektima.

Nakon toga, uslijedio je prikaz pješadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, te svečanost polaganja zakletve junske generacije srpskih vojnika.

U vježbi je učestvovalo oko 2.500 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije.

ATV

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-11-2018
Dodik: Ukinut ćemo Vijeće naroda RS ako se u Federaciji ne popuni Dom naroda
18-11-2018
Hale Beri u šestoj deceniji izgleda odlično: Tajna vitkosti je u ovoj poslastici! (Foto)
WEB design