Trninić: Neopravdani protesti radnika "Željeznica"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić ponovio je da ne podržava proteste radnika "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/ i da ih smatra neopravdanim, jer su ispunjeni svi zahtjevi sindikata koji djeluju u tom kolektivu, osim isplate zaostalih potraživanja razlika toplih obroka, prevoza i sličnih primanja.


"Plate primaju redovno i svi zahtjevi koji su sindikati postavili u ranijem razgovoru sa mnom i rukovodstvom ŽRS, sem gore navedenog, su ispunjeni. 'Željeznice' tih para trenutno nemaju i krenuli smo u restrukturisanje s namjerom da i ta pitanja budu riješena", rekao je Trninić Srni.

On je naglasio da ova potraživanja radnika niko ne spori, ali da "Željeznice Republike Srpske" trenutno ne ostvaruju prihode kojima mogu podmiriti troškove i da se iz tih razloga krenulo u proces restrukturisanja.

"U tome imamo podršku Svjetske banke da će se i taj proces završiti. Ovo što se sada dešava, iskreno da kažem, ne razumijem. Svi pričamo da je teška situacija u željeznicama, da je treba popraviti, a kada preduzmemo nešto na tom planu, onda protestuju", kaže Trninić.

U Banjaluci je danas održana mirna protestna šetnja u organizaciji šest sindikata ŽRS zbog neisplaćenih plata i ostalih dugovanja radnicima, neisplaćivanja izvršnih presuda i nepokretanja odgovornosti i smjena uprave preduzeća, na čelu sa generalnim direktorom.

Desetoro radnika ovog preduzeća danas je počelo štrajk glađu u Banjaluci jer, kako su naveli, nisu uspjeli da zakonskim putem i mirnom protestnom šetnjom zaštite svoja prava i da im bude vraćen dug koji prema njima ima matično preduzeće

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design