Profesor Zuber: Novinari Elta TV radili po standardima (VIDEO)

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Novinarka Elta televizije Mira Kostović uradila je klasični intervju koji ispunjava sve stadarde žurnalistike – riječi su univerzitetskog profesora novinarstva Ljubomira Zubera.

Profesor Zuber je sa stručne strane objasnio standarde žurnalistike, profesionalni kodeks novinarstva i utvrdio da novinari kojima se sudi, zajedno sa Milanom Mandićem za govor mržnje, nemaju nikakvu odgovornost, jer su radili sve po standardima.

“Ono sa čime sam ja zadovoljan da se već sad vidi da iz stručnih mišljenja komunkologa i profesora žurnalistike proizlazi da tužilac nije na pravi način definisao pojedine pojmove i radnje u tužbi”, rekao je advokat novinara “Elta TV” Vlado Adamović.
Ljubomir Zuber je i posljednji svjedok odbrane. Nove materijalne dokaze, odbrana je i danas dostavila, a tvrde da bi oni koji optužuju Milana Mandića za govor mržnje mogli i sami zauzeti mjesto optuženog zbog svojih ranije datih izjava.

“Mi smo danas istakli niz primjera jedne od svedokinja koja je iznosila tvrdnje na račun Srba i srpskog naroda koje bi se isto tako mogle kvalifikovati kao izazivanje netrpeljivosti, u najmanju ruku neprimjeren govor, ali je niko nije optužio”, rekao je Adamović.

Tužilac, u slučaju Elta televizije, najavio je izmjenu optužnice. Obrazložiće to u narednim danimaa. O novim materijalnim dokazima, tužilac bi trebalo da se izjasni na sljedećem ročištu i to za sedam dana.

U sljedeću srijedu kada je zakazano naredno ročište Tužilaštvo i odbrana iznijeće i svoje završne riječi. Tada bi trebalo da budu sumirana sva svjedočenja i dokazi koji su prikupljeni tokom ovog procesa, a koji traje više od dvije i po godine.

ATV

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design