Dodik: VRS odbranila slobodu srpskog naroda

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Vojska Republike Srpske slavna vojska koja je odbranila slobodu srpskog naroda na ovim prostorima.


"Ovdje smo da bismo odali počast borcima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske, ali i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske", rekao je Dodik u obraćanju u kasarni "Kozara" u Banjaluci na centralnoj svečanosti povodom 12. maja, Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

On je podsjetio da je Vojska Republike Srpske formirana u vrijeme raspada bivše Jugoslavije kada su Bošnjaci i Hrvati htjeli da otcijepe BiH od Jugoslavije.

"Ponosan sam što sam prisustvovao sjednici Narodne skupštine Republike Srpske kada je donesena odluka o formiranju Vojske Republike Srpske. Kada je srpski narod imao vojsku mogao je da se odbrani, a kada je nije imao događao se Jasenovac", rekao je Dodik.

On je naglasio da je država koju je stvorila Vojska Republike Srpske u interesu srpskog naroda i da nije uperena protiv bilo koga.

"Republika Srpska je simbol slobode srpskog naroda i nije uperena protiv bilo koga. Naš prioritet je opstanak Republike Srpske i sloboda srpskog naroda, ali i da odlučno branimo svoj Ustav, funkciju i prava", naveo je Dodik.

On je rekao da nikada ne smije biti zaboravljen simbol Republike Srpske, a to je njena vojska.

"Ne želimo konflikt, nego mir. S ponosom morate, pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, gajiti tradiciju Vojske Republike Srpske i prisjećati se naše slavne vojske", istakao je Dodik.

On je naveo je Republika Srpska za mir i za evrointegracije, a da srpski narod mora da odluči o članstvu u NATO-u koji ga je bombardovao.

Dodik je pripadnike Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka pozdravio tradicionalnim pozdravom "Pomoz` Bog, junaci!".

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-06-2018
NAVIJAJ ZA "ORLOVE" I NAPUNI DŽEPOVE! Mega kvota na pobjedu Srbije u Meridianu!
22-06-2018
Ozvaničen početak radova na izgradnji stambene zgrade u okviru Projekta zatvranja kolektivnih centara
WEB design