OBA: Priprema se atentat na Mektića!

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

OSA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, javlja Žurnal.

Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra Mektića.

- Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH, koji je pročitao depešu Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

I sam ministar Mektić potvrdio je da je upoznat sa depešom OBA.

On je za Klix.ba rekao da ga nije strah, ali da prijetnje doživljava ozbiljno.

"Nije me strah i ne bojim se, ali kao svaki normalan čovjek doživljavam to ozbiljno. Agencije će sve to da provjere i sigurno će utvrditi da li je osnovano i na koji način je uopšte do toga došlo", rekao je Mektić.

Ministar bezbjednosti pretpostavlja da su prijetnje kojim je izložen rezultat njegovog otvorenog govora o kriminalu u BiH.

"Ja privatno nemam ni sa kim nikakav problem. Jedino se može vezati za posao i način na koji ga radim", rekao je Mektić.

Zaključio je da ima povjerenja u policijske agencije u BiH i da je uvjeren kako će svoj posao dobro odraditi.

Depeša OBA, kako se saznaje, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.

Čelnici tih agencija već su preduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OBA navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra bezbjednosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OBA nije navedeno.

(Zurnal/Klix)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design